Abel door parfumeur Isaac Sinclair

Abel door parfumeur Isaac Sinclair

abel-isaac-sinclair-parfum-tonic-vintage13-1

Parfumhuis Abel heeft in samenwerking met ‘de neus’ Isaac Sinclair – woonachtig in Sao Paolo – onlangs twee hele bijzondere, organische parfums uitgebracht: Vintage ’13 en Tonic. En ze zijn zo organisch dat je ze zelfs over je drankje kunt spuiten..

Sinclair houdt van de uitdaging die het creëren van een 100% organic parfum met zich meebrengt: “Aan de ene kant is het veel moeilijker om een heerlijk, uniek organic parfum te creëren, maar wanneer dit dan ook daadwerkelijk lukt, heb je een creatie die je niet snel vergeet. Dat geeft een ongelooflijke kick.” De nieuwe collectie staat gepland om begin zomer 2016 in de winkels te liggen.

abel-isaac-sinclair-parfum-tonic-vintage13-2

Sinclair volgde zijn opleiding aan de prestigieuze Universita dell’Immagine (school van de vijf zintuigen) in Milaan.  Hij werd opgeleid door de wereldberoemde parfumeur Maurice Roucel bij het bedrijf Symrise en ontwikkelde samen met hem geuren voor internationale merken zoals Guerlain, DKNY, Lancome, L’Oreal en Natura.

Sinclair’s reis met Abel begon bijna vier jaar geleden, toen de voormalige wijnmaker Frances Shoemack probeerde een ‘neus’ te vinden die haar steunde in haar idee om het eerste all organic parfumhuis te beginnen. Na het zien van een video van Sinclair over de nauwe verbinding tussen wijn en parfum was Frances meteen overtuigd. Voor Sinclair duurde dit niet veel langer: “Ik word zo vaak benaderd voor projecten, maar slechts één uit honderd is een project waar ik werkelijk mijn tijd in wil steken. Bij Abel voelde ik meteen dat dit iets unieks en bijzonders was. Toen ik inzag dat Frances een bijzondere visie had en dat dit een mooie uitdaging zou zijn, dacht ik, let’s do it! En ik heb geen moment spijt gehad.

abel-isaac-sinclair-parfum-tonic-vintage13

Over Abel Organics

Abel’s filosofie is simpel, gebruik de beste organic ingrediënten en breng ze naar de markt op een stijlvolle en duurzame manier. Sinds hun wereldwijde lancering in Amsterdam in september 2013 is Abel alom geprezen als pionier van een organic alternatief in de niche parfummarkt. Abel parfum is verkrijgbaar in Nederland en in geselecteerde winkels wereldwijd o.a. in Duitsland, Oostenrijk, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Australië en Nieuw-Zeeland.

Abel parfums zijn verkrijgbaar bij o.a. Abelorganics.com.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram