Carnaval & vreemdgaan onderzoek en een tegoedbon winnen van E50 voor feestkleding!

Carnaval & vreemdgaan onderzoek en een tegoedbon winnen van E50 voor feestkleding!

carnaval-vreemdgaan

De kop van het onderzoek leest: “Carnavalsonderzoek naar drinken en vreemdgaan legt grote regionale verschillen bloot”.  Carnaval heeft geen braaf imago, dat weten we. Uit onderzoek blijkt dat er grote regionale verschillen zijn in alcoholconsumptie en vreemdgaan. Lees maar eens en win gelijk een tegoedbon voor carnavalswinkel Feestkleding365.nl!

Inwoners van Brabant gaan bijna 4x zo veel vreemd als Limburgers en Limburgers drinken bijna 15% meer dan Brabanders. Dit blijkt uit een onderzoek onder 950 bezoekers van Feestkleding365.nl, de grootste online carnavalswinkel van Nederland. Hieruit blijkt onder meer dat Brabanders en Limburgers beide gemiddeld 3,2 dagen carnaval vieren. De ‘Import’ – feestneuzen van boven de rivieren – vieren gemiddeld maar 2,0 dagen carnaval.

Vreemdgaan: Brabant is de sjans-kampioen
Wie het komende carnaval een avontuurtje wil beleven, kan de polonaise het beste in Brabant lopen. Maar liefst 22,1% van de Brabanders gaat tijdens carnaval wel eens vreemd. In Limburg ligt dat percentage veel lager: 5,9%. Maar liefst 15,8% van de ‘Import’ lijkt het carnavalsfeest aan te grijpen om te sjansen en versieren buiten de eigen relatie. Boven de rivieren zijn Utrechters het meest trouw (11,1%) en bezoekers uit Noord Holland en Flevoland de grootste schuinsmarcheerders met 17,6%.

Drinken: Limburg spant de kroon

Limburgers drinken gemiddeld 35,8 glazen bier tijdens het carnaval. Brabant heeft het zo druk met vreemd gaan dat zij op 31,2 glazen blijven steken. Import-carnavalsvierders blijven met 18,8 glazen relatief nuchter. Interessant feitje: mensen die niet drinken hebben een kans van slechts 3% op vreemdgaan, terwijl van de feestneuzen die meer dan 50 glazen drinken maar liefst een kwart vreemd gaat.

Kostuums: Drentenaren het zuinigst, Limburg het meest uitbundig
Gemiddeld wordt € 53 uitgegeven aan een kostuum met accessoires. De Limburgers geven bijna 47% meer uit dan de Brabanders (€ 78,65 vs € 53,56). Feestvierders boven de rivieren spenderen gemiddeld € 57,48, waarbij inwoners van Drenthe het zuinigst zijn (€ 40,00) en de Zeeuwen hun zuinige reputatie van zich afschudden: zij geven van de import het meest uit. Met een gemiddelde besteding van € 77,00 blijven zij maar net iets achter bij de Limburgers.

Feestkleding365.nl
‘Het is ontzettend leuk om met de cijfers uit het onderzoek te stoeien’, zo stelt José Cabrera y Charro, Directeur van Feestkleding365.nl. ’Zo hebben we het daderprofiel van de vreemdganger geconstateerd: als jouw partner veel uitgeeft aan een carnavalskostuum, uit Brabant, Flevoland of Noord Holland komt en veel drinkt, dan mag je je tijdens de aankomende Carnaval zorgen maken.’

Win E50 tegoed voor carnavalskleding!

In samenwerking met Feestkleding365.nl geven wij een tegoedbon weg t.w.v. E50. Dus moet jij nog last minute kleding hebben voor de komende week, wil je iets extra’s halen of wil je winnen voor volgend jaar? Doe dan mee en check snel onze carnavalspost op Instagram of Facebook!

Bekijk hieronder de infographic van het Grote Carnavalsonderzoek 2016!

carnaval vreemdgaan

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram