Droomhuis: Kubota Architect Atelier’s YA House

Droomhuis: Kubota Architect Atelier’s YA House

‘Ruimte voor vrijheid en bevrijdende gedachten. Alle architectuur bestaat met dat doel’, daar staat Kubota Architect Atelier’s nieuwste constructie voor. 

Het droomhuis draagt de naam YA House, telt 239 vierkante meter, ligt aan de rand van een berg en is in schril contrast met de omliggende woningen van de Hyogo Prefecture.

Oneindig meer eigentijds dan de omringende woningen, rust de YA House op een bodem dwars door de berg heen. Het huis maakt gebruik van een lineaire combinatie van twee verticale wanden en vier horizontale platen – waardoor het nabijgelegen groen en het felle licht van de eindeloze blauwe luchten de ruimte kunnen doordringen.

Elk afzonderlijk deel van het huis biedt een andere relatie tot de natuur, terwijl het naast elkaar plaatsen van de kale betonnen en witte muren (exterieur en interieur) ervoor zorgt dat “materialiteit en massiviteit verloren gaan en alleen de betekenis als oppervlakte blijft”, aldus de diepzinnige Japanse benadering. Check de beelden hieronder voor inspiratie!

 

 

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram