Google uitgegroeid tot ’s werelds meest waardevolle bedrijf

Google uitgegroeid tot ’s werelds meest waardevolle bedrijf

Google-meest-waardevolle-bedrijf-ter-wereld

Het is Google gelukt om over Apple heen te springen en de titel ’s werelds meest waardevolle bedrijf’ op te eisen. Het bedrijf toonde gisteren haar cijfers en versloeg alle verwachtingen.

Google, onderdeel van Alphabet, noteerde 21.3 miljard dollar omzet en een winst van $ 8,67 USD per aandeel. Analisten verwachtten winst van $ 8,09 USD op 20.8 miljard dollaar aan inkomsten. Tegen het einde van de handelsdag, had Alphabet Apple verslagen en is Google nu ’s werelds grootste beursgenoteerde bedrijf met een marktkapitalisatie van $ 558 miljard USD. Op dit moment heeft Apple een marktkapitalisatie van $ 535 miljard dollar, ook niet onverdienstelijk.

Hoewel deze nummers zullen fluctueren afhankelijk van de markt, is het opmerkelijk. In het afgelopen jaar hebben Apple’s aandelen niet goed gepresteerd, terwijl Google’s aandelen bezig zijn aan een opstand. “Onze zeer sterke groei van omzet in Q4 weerspiegelt de levendigheid van onze business, gedreven door mobiel zoeken als YouTube en programmatische reclame. Dit zijn alle gebieden waar we al vele jaren in investeren”, aldus Google CFO Ruth Porat.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram