ShirtsofCotton T-shirts – het perfecte T-shirt willen we allemaal

ShirtsofCotton T-shirts – het perfecte T-shirt willen we allemaal

ShirtsofCotton-T-shirts-mannenstyle-2

Heb jij dat ook, van die T-shirts voor onder je overhemd die na een paar keer wassen dusdanig zijn gekrompen dat ze bij het minste of geringste uit je broek kruipen? Of van die T-shirts die van die strakke en hoge boorden hebben. Of T-shirts waar je na een zonnige dag van die gele plekken onder je oksels hebt. Die je er dus ook niet meer uit krijgt…

De oprichters van ShirtsofCotton vonden het tijd voor een re-invention van het witte T-shirt.

Op zoek naar het perfecte T-shirt

Het T-shirt zoals wij dat vandaag de dag kennen, is populair geworden in de jaren 50. Door de mariniers van de US Navy. Hard werkend in van die crew-neck shirts met van die opgerolde mouwtjes. Sinds die tijd is aan het basismodel eigenlijk weinig veranderd. Best raar als je bedenkt dat we in de loop van vorige eeuw bijvoorbeeld een paar centimeter langer zijn geworden. En dat we door de toegenomen welvaart structureel ook een paar pondjes zijn aangekomen.

Op zoek dus naar het perfecte T-shirt. Wat heb je daar voor nodig? Niet zo veel eigenlijk. Een groep mannen aan een keukentafel en ieders favoriete witte T-shirt. Want wat blijkt? Vrijwel elke man heeft een favoriet T-shirt dat ie het liefst elke dag draagt. Maar wat maakt dit T-shirt dan zo fijn? Om daar achter te komen heeft ShirtsofCotton T-shirts dus zogenaamd Crowdlistening-sessies georganiseerd. Om er achter te komen welke ingrediënten en kenmerken er nodig zijn om het perfecte T-shirt te ontwerpen.

ShirtsofCotton-T-shirts-mannenstyle-1

De kenmerken van het perfecte T-shirt

Extra lange T-shirts

Het grootste euvel bij de meeste T-shirts is toch wel het krimpen. Dat ze lekker lang lijken als je ze koopt maar na een paar keer wassen en drogen zijn ze al zodanig gekrompen dat ze perfect zitten voor een kind van 14. Extra lange T-shirts dus die niet of nauwelijks krimpen in de was en tijdens het drogen.

Extra zachte T-shirts

Maar wat blijkt, ook mannen willen graag een lekker zacht en soepel zittend shirt aan. Een shirt met van die lichte stretch, waardoor ook eventuele rolletjes of oneffenheden goed op zijn plaats blijven zitten:) En dus heeft ShirtsofCotton een uniek weefproces ontwikkeld, waardoor de T-shirts extra zacht zijn en belangrijk, blijven. En door een perfecte combinatie van 96% katoen en 4% elastaan, zit er lichte rek en stretch in de shirts.

Onzichtbare T-shirts

En last but not least, mannen willen over het algemeen het boordje niet zichtbaar onder hun overhemd hebben. Onzichtbare shirts dus eigenlijk. En ook daar hebben de heren van ShirtsofCotton iets op gevonden. Allereerst zijn er verschillende V-hals T-shirts te koop. Een daarvan is bijvoorbeeld de extra diepe V-hals. Een Italiaan V, zo een waar je ’s zomers van die macho Italianen in ziet lopen. Een V-hals T-shirt dat zelfs bij 3 knoopjes van je overhemd open nog niet zichtbaar is. En als klap op de vuurpijl is die V-hals er ook in een grijze kleur. Omdat grijs meer de kleur van je huid benadert en daardoor minder zichtbaar is onder witte of lichtkleurige overhemden.

Dus heb je jouw favoriete T-shirt nog niet gevonden? Ontdek dan de T-shirts van ShirtsofCotton. Te koop op shirtsofcotton.com of in Heerenzaak M op de Maasstraat in Amsterdam.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram