Lumbr: een nieuwe generatie houten horloges

Lumbr: een nieuwe generatie houten horloges

Lumbr-houten-horloge-heren-mannenstyle-2

Horlogeliefhebbers als we zijn, zijn wij altijd op zoek naar nieuwe unieke klokjes. Vandaag presenteren wij de Lumbr Chrono, een geweldig houten horloge van eigen bodem..

Wellicht heeft u houten horloges internationaal al eerder gezien, maar deze bijzondere horloges worden ook vervaardigd binnen Nederland; maak kennis met Lumbr.

De naam ‘Lumbr’ is ongetwijfeld afgeleid van het Engelse woord ‘lumber’, ofwel ‘hout hakken’ (ww) of ’timmerhout’ (znw). Gelegen in Lichtenvoorde, heeft Lumbr nationaal al bekendheid vergaard, maar vandaag draait het om het nieuwe model, de Lumbr Chrono!

Lumbr-houten-horloge-heren-mannenstyle-4

Het Chrono model combineert authentiek design met modern gebruiksgemak. Dit houten horloge toont ons uiteraard tijd en datum, maar heeft daarbij ook een stopwatchfunctie. Zoals de modelnaam al doet vermoeden, gaat het met de Chrono om een modern chronograaf horloge uitgevoerd in klassiek hout. Een gewaagde clash, maar door Lumbr oh zo mooi in elkaar getimmerd!

De ambacht en aandacht waarmee de houten horloges van Lumbr worden gemaakt zijn veelzeggend. De massief houten, maar verrassend lichtgewicht klokkast en verstelbare polsband complementeren de metalen wijzerplaat die zoals eerder gezegd, naast tijdsweergave, is voorzien van datumaanduiding en stopwatch. Houd er rekening mee dat elk horloge met de hand is gemaakt, dus ieder exemplaar is uniek! De Lumbr Chrono is er in licht teak of super donker ebbenhout en is vanaf nu online te koop via www.lumbr.nl en bij de Lumbr-verkooppunten.

Lumbr-houten-horloge-heren-mannenstyle-5

Lumbr-houten-horloge-heren-mannenstyle-6

Lumbr-houten-horloge-heren-mannenstyle-7

“Lumbr is een ontwerpbureau uit Lichtenvoorde dat stijlvolle en betaalbare producten van hout maakt. Hun items worden gekenmerkt door functionaliteit en vakmanschap in combinatie met een robuuste en stoere uitstraling. Eenvoudig design, met de hand gemaakt en met de focus op kwaliteit.”

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram