Lange Frans pakt hoofdredacteur van het AD verbaal aan

Lange Frans pakt hoofdredacteur van het AD verbaal aan

Lange-Frans-hoofdredacteur- AD-algemeen-dagblad-mannenstyle

Voor hen die het gemist hebben – kleine kans -, de Youtube-video van rapper Lange Frans die telefonisch ijzersterk verhaal haalt bij de redactie van het Algemeen Dagblad.

Dat Lange Frans geen blad voor de mond neemt weten we, en eerlijkheidshalve waarderen wij deze rauwe, open eerlijkheid wel. Je wordt immers liever van voren tegen de schenen geschopt dan dat er van achter aan je stoelpoten wordt gezaagd. Toch?

Goed, dat ter zijde, Frans is pisnijdig over het feit dat het AD een stukje over hem ‘schreef’ (“CTRL C, CTRL V“, aldus de rapper) met een nogal tendentieuze titel en een aantal quotes die volledig uit de context waren gerukt.

Desbetreffende titel – die inmiddels is ‘genuanceerd’ door het AD – zette Lange Frans namelijk neer als een ordinaire geldwolf. In de uiterst vermakelijke video, waarbij je weinig anders kunt van partij kiezen voor de Lange, maakt Frans verbaal gehakt van de hoofdredacteur en blijkt dat de redactie (Graziella Gioia) van het AD haar journalistieke taken (en verantwoordelijkheden) best iets netter mag oppakken.

Wij hopen dat Frans hiermee ook maar een kleine tegenbeweging is gestart die ervoor zorgt dat de ‘mainstream media’ secuurder, eerlijker en ethischer te werk gaan. Te veel mensen geloven immers blind wat de media schrijft op de voorpagina en te vaak volgen rectificaties die vervolgens niemand ziet op pagina 38 onder een of andere relatieadvertentie.. Of is deze laatste alinea allicht ook ietwat tendentieus?

Anyway, go Frans en check de video hieronder!

(Let op, video bevat sterk taalgebruik)

“Lange Frans in gesprek met het Algemeen Dagblad 28-10-15 naar aanleiding van het dit bericht op de website van het Algemeen Dagblad http://s.ad.nl/4172135 wat technisch en journalistiek een zeer slap aftreksel is van het originele artikel van Lineke Nieber in het NRC http://www.nrc.nl/handelsblad/2015/10…”

 

Post a Comment

#Volg ons op Instagram