Tips om de auto winterklaar te maken!

Tips om de auto winterklaar te maken!

Tips auto winterklaar maken mannenstyle

In onze Nederlandse winter zijn de weersomstandigheden vanzelfsprekend anders dan in de zomer, en met ‘anders’ bedoelen we slechter.

Het is belangrijk om er voor te zorgen dat je veilig de weg op gaat met de auto en dus is het belangrijk om de nodige onderdelen van onze bolides te checken.

Uiteraard moet je zaken zoals de banden, de koelvloeistof en de deurrubbers checken, maar er is meer. Hieronder hebben we een aantal handige tips voor jullie:

Controleer de banden

Zorg ervoor dat de bandenspanning in orde is. De juiste bandenspanning zorgt voor meer grip op de weg en dus betere rijomstandigheden. Extra belangrijk in de winter! Check gelijk ook het profiel op de banden – dit moet minimaal 1,6 millimeter diep zijn. Mocht het weer echt winters worden, dan zijn winterbanden natuurlijk het veiligst. Winterbanden hebben namelijk een geschikter profiel en voeren bijvoorbeeld water en vuil beter af.

Wintersport? Monteer winterbanden

Velen onder ons gaan ieder jaar weer op ons geliefde wintersporttripje naar onder andere Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Aangezien velen van ons dit met de auto doen, is het belangrijk om te weten dat het in veel landen onder winterse omstandigheden verplicht is om winterbanden onder de auto te hebben. Wanneer je geen winterbanden hebt en je krijgt een ongeluk, kan dat zelfs gevolgen hebben voor de aansprakelijkheid. Dus ga je wintersport naar bijvoorbeeld een van de Alpenlanden, monteer dan winterbanden onder de slee.

Koelvloeistof met antivries

Natuurlijk is koelvloeistof voor de motor altijd belangrijk. Bij het reservoir is af te lezen of er nog voldoende is. Het is echter ook enorm belangrijk dat de koelvloeistof nog voldoende antivries bevat. De antivries zorgt er  namelijk voor dat de vloeistof niet bevriest. Met de antivriesmeter kun je checken of de koelvloeistof voldoende beschermd is tegen vorst.

De accu doormeten

Let op, een accu zal minder goed presteren bij lagere temperaturen. Als de auto in de koude wintermaanden langer stilstaat, dan gaat de accu sneller leeg. Dit kan natuurlijk problemen veroorzaken bij het starten. De accu kun je laten doormeten om te controleren of deze nog in orde is. Zo niet, vervangen die accu!

De ruitenwisservloeistof checken

’s Winters hebben we meer last van een vieze voorruit door bijvoorbeeld pekel en opspattend water, waardoor je meer ruitenwisservloeistof nodig zult hebben. Controleer bij het reservoir of er nog voldoende vloeistof is. Ruitenwisservloeistof is trouwens geschikt voor temperaturen tot -20 graden Celsius.

Voorkom vastgevroren deurrubbers

Als er veel vorst is dan kan het gebeuren dat de deurrubbers vastvriezen. Een ‘dichte’ deur kun je voorkomen door de rubbers een keer in te smeren met  vaseline of siliconenspray. Vergeten en toch een vastgevroren deur? Geef de duw eerst een duw voordat je hem opent, want zo voorkom je dat de deurrubbers scheuren.

Slotontdooier gebruiken

Als het slot bevroren is, dan hoef je niet eens te denken aan vastgevroren deurrubbers. Met olie of slotontdooier kun je voorkomen dat het slot bevriest.

Maak de auto ijsvrij

Voordat je wegrijdt dien je de auto altijd ijsvrij te maken. Gebruik een ruitenkrabber om de ramen goed schoon te maken en als je geen tijd of zin hebt gebruik je een spuitbus met antivries. Dit laatste schijnt wel iets minder goed te zijn voor het milieu..

Fijne winter mannen!

 

2 Comments

Post a Comment

#Volg ons op Instagram