Het gemak van extra lange T-shirts, ofwel long shirts

Het gemak van extra lange T-shirts, ofwel long shirts

Girav-campagne-najaar-2015-long-shirt-online-mannenstyle

Dat Nederlanders lang zijn is wel duidelijk, maar wist je dat ons kleine land zelfs op de eerste plaats staat van langste mensen ter wereld?

De gemiddelde Nederlander is ongeveer 1.83 m lang, en daar wordt door veel kledingmerken nauwelijks of geen rekening mee gehouden.

Voor langere mannen zijn er nu extra lange T-shirts in lengtematen. Wil je weten wat de voordelen hiervan zijn? Lees dan gauw verder.

Girav-BARCELONA_WIT_long-shirt-online-mannenstyle

Waarom kiezen voor extra lange T-shirts?

Als je langer bent dan gemiddeld zul je regelmatig te maken krijgen met kleding die niet goed past. Je T-shirt is te wijd of hij is juist te kort en kruipt naar boven. Beide gevallen worden over het algemeen als zeer irritant ervaren. Hoe dit komt is vrij eenvoudig. De meeste T-shirts hebben maten die wereldwijd worden gehanteerd, maar deze zijn niet geschikt voor de lange Nederlander.

Veel kleding komt uit landen als China, waar de gemiddelde man zo’n 15 cm korter is dan in Nederland. De maat van een T-shirt bij mannen wordt gemeten met de omtrek van je lichaam net onder je armen en zegt in feite dus niets over de lengte van een persoon. Als je langer dan 1.80 m zal je al gauw een T-shirt met de maat XL moeten kopen, terwijl deze dan vaak veel te wijd zit.

Girav-BANGKOK_ZWART_long-shirt-online-mannenstyle

Daarom kies je voor extra lange T-shirts!

Om deze irritatie uit de weg te gaan, zijn er nu speciaal voor lange mensen extra lange T-shirts te koop. Dit zijn T-shirts die je prima kunt dragen als je langer bent en perfect aansluiten op je lichaam. Je T-shirt is eigenlijk als een tweede huid. Zit je T-shirt goed? Dan zit je ook lekkerder in je vel. Er zijn winkels die gespecialiseerd zijn in kleding voor lange mensen. Een voorbeeld hiervan is de webshop Girav.nl met een uitgebreid assortiment aan T-shirts voor lange mensen.

Long Fit maatsysteem

Girav heeft een speciaal ontwikkeld maatsysteem. De shirts zijn allemaal langer dan normaal, maar voor langere mannen nog een tikje langer gemaakt. De T-shirts zijn verkrijgbaar in 3 lengtematen, zodat je T-shirt altijd een perfecte pasvorm heeft:

  • Standard Long Fit (/SLF): voor mannen met gemiddelde lengte; T-shirts zijn 2 – 4cm langer.
  • Long Fit (/LF): voor lange mannen vanaf 1,85 / 1,90; T-shirts zijn 4 – 8cm langer.
  • Extra Long Fit (/XLF): voor lange mannen vanaf 2m. T-shirts zijn 8 – 12cm langer.

Extra lange T-shirts bij Girav.nl

Girav is als één van de eerste winkels in Nederland begonnen met de verkoop van lange T-shirts. Het ruime assortiment bestaat onder andere uit slim fit, regular fit, met V-hals en ronde hals T-shirts. Maar ook voor longsleeves en polo’s kan je bij Girav.nl uitstekend terecht. De shirts van Girav zijn gemaakt van uitstekende kwaliteit en zijn allen voorgewassen waardoor ze niet zullen krimpen. Daarnaast zijn alle shirts zorgvuldig gemaakt van zachte American Cotton. Nieuwsgierig geworden? Bekijk de website Girav.nl voor het complete aanbod.

Girav-HONG-KONG_-WIT_long-shirt-online-mannenstyle

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram