Wat iedere man zou moeten weten over de stropdas

Wat iedere man zou moeten weten over de stropdas

man- stropdas-online-hoe-uitleg-gids-mannenstyle

De stropdas: hij is weer terug van even-weggeweest. Een stropdas straalt niet alleen autoriteit en vertrouwen uit, maar doet het ook nog eens goed bij vrouwen. Toch lijken te veel mannen hun weg naar de stropdas maar niet te kunnen vinden.

Veel mannen hebben problemen met het maken van een mooie knoop of moeten denken aan de saaie, oubollige stropdassen van hun vader. Daarom zetten wij, speciaal voor hen, op een rij wat iedere man zou moeten weten over de stropdas.

Een stropdas strikken: zo doe je dat!

“Oefening baart kunst”; een eeuwenoude uitspraak die, in het geval van het strikken van een stropdas, zijn kracht weer eens bewijst. Met een beetje oefening heb je namelijk binnen no-time één of twee knopen onder de knie. Welke knoop het mooiste resultaat geeft, is afhankelijk van de kwaliteit van de stropdas en je eigen lichaamsgrootte en persoonlijke smaak.

Een kleine zoektocht op het internet levert een groot aantal strik-tutorials op. Op de website van Zalando vind je bijvoorbeeld gedetailleerde video-instructies voor het strikken van de vier bekendste knopen. Wil het strikken van je stropdas na deze video-instructies toch nog niet helemaal lukken? Maak je dan geen zorgen; er zijn nog 177.143 andere mogelijkheden.

Een stijlvolle stropdas

Vergeet de stropdas van je vader, want ook in stropdassenland vindt er vernieuwing plaats. De kleuren en motieven van stropdassen zijn dan ook gevarieerder dan ooit tevoren. Toch blijft de gestreepte das, evenals het stippeltjespatroon, populair onder stropdasdragers. Wees voorzichtig met opvallende prints als bloemenmotieven en stripfiguren. Dat laatste zouden we je sowieso voor geen enkel kledingstuk aan willen raden.

Verder moet je ervoor zorgen dat het motief van je stropdas een mooie aanvulling is op het pak dat je aan hebt. Draag daarom altijd een stropdas die in harmonie is met je overhemd. Dat kan door een stropdas te dragen die als het ware samensmelt met het overhemd, maar ook door een stropdas te kiezen die juist in contrast staat met het overhemd. Maak je outfit compleet door een bijpassend pochet te kopen.

[SPONSORED]

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram