Schoenen maken de man?

Schoenen maken de man?

Schoenen maken de man-manfield-herenschoenen-online-mannenstyle 1

Dat kleding de man maakt, daar zijn we met z’n allen wel van overtuigd. De meeste mannen kijken dan ook ’s morgens eerst in de agenda voordat ze besluiten wat er uit de kledingkast getrokken wordt.

Een net pak voor een zakelijke afspraak, of die comfortabele jeans voor een vrije dag of een casual friday.

 

Je persoonlijke stijl

Door je eigen stijl te ontwikkelen kun je je imago behoorlijk opvijzelen. Dat betekent zeker niet dat je er altijd hetzelfde uit moet zien. Integendeel, een goede persoonlijke stijl kenmerkt zich juist door een steeds wisselende look, die gerealiseerd wordt met een aantal basiskledingstukken en een uitgebreide keuze uit schoenen en accessoires. De variatie bereik je door steeds andere combinaties te maken en te letten op detail met een andere stropdas of sjaal, een nieuw overhemd of een ander paar schoenen. Vaak komt de kleur en stijl van de schoenen terug in de riem.

 

Hoe kies je je schoenen

Bij je nette pak horen natuurlijk nette schoenen. Tenminste, dat is je eerste gedachte. Toch zijn er mogelijkheden genoeg om een kostuum te combineren met casual schoenen.

Schoenen maken de man-manfield-herenschoenen-online-mannenstyle 2

Het gaat allemaal om de uitstraling die je wilt bereiken. Kies je voor een blauw of grijs pak met een wit overhemd, mooi gepoetste cognackleurige schoenen en riem, dan kun je verzekerd zijn van een moderne, zakelijke look. Een kostuum van een dunne stof in een lichte tint, gecombineerd met leren mocassins, oogt juist heel losjes. Vooral in de zomer is dit een mooi alternatief. Zorg er wel voor dat je lichte pak van goede kwaliteit is en een perfecte pasvorm heeft. Katoenen en linnen pakken kreuken snel en je wilt er tenslotte niet uitzien alsof je je pak per ongeluk in de droger gedaan hebt.

 

Match elk thema

Je kunt veel meer variëren dan je zelf denkt. Dat ene grijze pak dat je gekocht hebt met dat roze overhemd krijgt een totaal andere uitstraling met een zwart overhemd en een smalle zwartleren stropdas. Waar de eerste combinatie door veel mannen gedragen wordt, zal je met de tweede outfit een meer creatieve look krijgen. Een goede manier om elke look tot een geheel te maken is door een riem te dragen die past bij je schoenen. Er zijn verschillende merken die riemen aanbieden van exact dezelfde hoogwaardige leerkwaliteit als de schoenen, zoals bijvoorbeeld van Lier hier laat zien. Daarbij is het altijd verstandig om een kleur te kiezen die ook weer bij meerdere pakken past. Zo is de cognac kleur bijvoorbeeld een ware kameleon in elke outfit.

Schoenen maken de man-manfield-herenschoenen-online-mannenstyle 3

Casual

Een jeansbroek is een dankbaar kledingstuk. Niets is zo gemakkelijk te combineren en op meerdere manieren te dragen. Doe er een colbertje bij en een leuke witte blouse en je hebt een moderne maar toch nette outfit die we tegenwoordig wel de ‘smart casual’ look noemen. Je schoenen en riem kies je uiteraard in dezelfde kleur. Dit kunnen nette schoenen zijn, maar ook best sneakers. Je stropdas kun je in deze setting het beste weglaten of vervangen door een sjaaltje.

 

Alles is mogelijk

Een kostuum met sneakers, een jeans met een net colbert, het kan tegenwoordig allemaal. Zolang je maar kleding, schoenen en accessoires draagt van goede kwaliteit, die elkaar qua kleur en stijl in balans houden.

 

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram