iPhone 6s vanaf volgende week in Nederland

iPhone 6s vanaf volgende week in Nederland

iphone-6s-nederland-typhone-mannenstyle

Apple heeft gisteren bekend gemaakt dat de iPhone 6s en iPhone 6s Plus vanaf volgende week verkrijgbaar zijn in Nederland.

De iPhone 6s werd vorige week al gelanceerd in onder andere Duitsland, Frankrijk, China en de Verenigde Staten, maar Nederland behoorde niet tot de eerste groep landen waar het nieuwe toestel werd gelanceerd.

De nieuwe iPhone 6s kan het best worden omschreven als nieuwe hardware in het oude, bekende jasje. De telefoon is qua uiterlijk vrijwel identiek aan de iPhone 6, maar onder de motorkap heeft Apple flink gesleuteld. Zo is het nieuwe vlaggenschip dankzij een verbeterde processor een flink stukje sneller, het nieuwe display van de telefoon kan harde en zachte drukken onderscheiden, de camera heeft een upgrade naar 12-megapixel gekregen en ook de Touch ID-vingerafdruksensor is twee keer zo snel gemaakt.

Ondanks het gebrek aan vernieuwing op designvlak heeft Apple over de verkopen niet te klagen. Een paar dagen geleden bracht Apple het nieuws naar buiten dat de iPhone 6s de snelst verkopende iPhone tot nu toe is. In de eerste drie dagen na de lancering gingen 13 miljoen exemplaren over de toonbank en de iPhone 6s heeft daarmee de iPhone 6, die in drie dagen 10 miljoen keer werd verkocht, van de troon gestoten.

Of de iPhone 6s ook in Nederland een hit zal worden zal nog moeten blijken. Goedkoop is het nieuwe toestel, of statussymbool, van Apple in ieder geval niet. De goedkoopste uitvoering, de iPhone 6s met 16GB geheugen, kost €749,-, terwijl er voor een iPhone 6s Plus of iPhone 6s met 64GB geheugen €110,- extra moet worden neergeteld.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram