Festival Review: Valtifest

Festival Review: Valtifest

Festival Review Valtifest Foto's Mannenstyle 1

Met de wind door de haren, volledig gekleed in dresscode, gingen wij met het pontje naar de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Op naar Valtifest 2015.

Het was alweer de achtste editie van het kleurrijkste festival van Nederland, Valtifest. Dit jaar luidde het thema ‘verbroedering’, een ware samensmelting van rassen, culturen en geaardheden. De plek waar bezoekers één keer per jaar zonder gêne zichzelf kunnen zijn, ook al zijn ze volledig verkleed.

Daar aangekomen met een waterig zonnetje door de wolken zagen wij dat alle festivalgangers zich aan de dresscode had gehouden. Wat een feest om te zien dat iedereen verkleed was. Je viel volledig uit de toon als je niet verkleed was. Bepakt en bezakt met een partykit bestaande uit Energy ballen voor extra energy boost, poncho’s, zonnebrillen van Napoleon, op naar een fantastische nieuwe ervaring.

De NDSM-werf was een omgedoopt tot een megadorp van verschillende tenten, ‘Wie je ook Tent!’ Van schiettent tot partyTENT, van shoarmaTENT tot ouwe-lullenTENT, van ballenTENT en poTENT tot tandartsassisTENT. Ook stond er een photobooth van de Napoleon. Even een Napoleonface trekken, say zuuuuur…..

Naast de bekende namen zoals Sluwe Vos, de Jeugd van Tegenwoordig, Benny Rodrigues b2b Michel de Hey komen wij ook tegen Bertie (boer zoekt vrouw). Ze draaide als een tiet, super om te zien. Maar ook de overige tenten zoals de antifashionTENT en de bungalup bungalowTENT stonden vol met los gaande mensen. Na het showen van de laatste dansmoves op de eindshow van Tom Trago, was het einde van Valifest in zicht.

Het was een topdag. De sfeer was zeer relaxt, fantastische verkleedde gezellige mensen, de muziek was heerlijk en de entourage was top. Met een uitzinnig gevoel lopen wij richting de pont met een energybal van Napoleon om nog een energie boost te krijgen om thuis te komen.

Festival Review Valtifest Foto's Mannenstyle 4 Festival Review Valtifest Foto's Mannenstyle 3 Festival Review Valtifest Foto's Mannenstyle 2

Post a Comment

#Volg ons op Instagram