Lexus onthult officieel zijn ‘SLIDE’ Hoverboard

Lexus onthult officieel zijn ‘SLIDE’ Hoverboard

Lexus onthult officieel zijn 'SLIDE' Hoverboard MAnnenstyle

Na een schare teasers heeft Lexus officieel  haar hoverboard SLIDE onthuld. Het project van de Japanse autofabrikant verkent een nieuwe vorm van voortbewegen. Als meester van design, technologie en skateboarden hebben zij hun ambacht gecombineerd met hun moderne expertise.

Gebouwd rond een geïsoleerde kern, heeft de SLIDE een hoge temperatuur supergeleidende blokken in cryostaten – reservoirs van vloeibare stikstof die de supergeleiders koelen tot -197 ° C. Door het plaatsen van het bord boven een baan van permanente magneten, is het design team in staat om het bord te doen zweven door het af te koelen tot haar operationele temperatuur terwijl de magnetische flux lijnen zijn “vastgemaakt” op zijn plaats.

Wat betreft esthetiek; het hoverboard heeft kenmerken van een prototypisch skateboard, maar kent zeker ook de eigen ontwerpprincipes van Lexus. Het doel was uiteindelijk het perfectioneren van een balans tussen de natuurlijke bamboe en high-tech ultra-lichtgewicht behuizing en koolstofvezel afwerking.

Zie de Lexus SLIDE Hoverboard hieronder in actie en bekijk ook het verhaal achter dit baanbrekende concept.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram