Parijs bouwt eerste wolkenkrabber sinds 1970

Parijs bouwt eerste wolkenkrabber sinds 1970

Parijs bouwt eerste wolkenkrabber sinds 1970

Parijs gaat zijn eerste wolkenkrabber krijgen in meer dan 40 jaar. De Zwitserse firma Herzog & de Meuron won de bouwvergunning voor het Tour Triangle project.

De controversiële driehoekige toren, waarvan lokale bewoners beweren dat ze hen zal overschaduwen, zal het derde hoogste gebouw van de Franse hoofdstad worden na de 324 meter hoge Eiffeltoren en de 209 meter hoge toren van Montparnasse.

Parijs bouwt eerste wolkenkrabber sinds 1970 2

Het jarenlange verbod op de bouw van wolkenkrabbers in de stad is onlangs opgeheven en Parijse bouwwetten staan nu de bouw toe van woontorens tot 50 meter en kantoorgebouwen tot 180 meter binnen het arrondissementen van de stad.

Parijs bouwt eerste wolkenkrabber sinds 1970 3

Herzog & de Meuron, het architectenbureau dat onder andere het ambitieuze en adembenemende Beijing Olympisch stadion en Parrish Art Museum in New York heeft ontworpen, is erin geslaagd om lokale ambtenaren ervan te overtuigen dat het gebouw de historische as gevormd door de Rue de Vaugirard en de Avenue Ernest Renan niet alleen zal herstelle , maar ook nog eens 5.000 banen in de bouw zal creëren en nog eens 5.000 banen als het gebouw klaar is.

Uitgelichte afbeelding verwijderen

Parijs bouwt eerste wolkenkrabber sinds 1970 4

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram