Stijlvol naar Festivals

Festival outfit

Stijlvol naar Festivals

Festival outfitOp festivals gaat het voornamelijk om de sfeer en de muziek, maar zeker ook om zien en gezien worden.  Je outfit voor een festivaldag wordt dan ook door velen als dé belangrijkste keuze voor de dag beschouwd. Vrouwen zijn hier vaak al weken van tevoren mee bezig. Wij mannen pakken dit meestal iets praktischer aan.

De belangrijkste vraag is natuurlijk wat het weer doet en hoe je je kledingkeuze hierop aanpast.

Dansen op blote voeten!

Het mooiste is natuurlijk om je op je blote voeten in het gras of op het zand te kunnen bewegen. Hoe ideaal dit ook klinkt, hierop rekenen kunnen we natuurlijk niet gezien het  land waar we in wonen.

Wat het belangrijkste is om mee te nemen in je keuze, is dat festivals doorgaans overdag zijn en het dus licht is. Dit lijkt een abc-tje maar is het zeker niet kan ik je uit ervaring zeggen. Kleding en accessoires zijn dan nóg belangrijker, dan wanneer je je op een reguliere stapavond nog weleens in het donker kan verschuilen. Vrouwen zien daarnaast ook nog eens alles, dus als je indruk wilt maken zorg er dan voor dat je een aantal tips ter harte neemt.

Enkele belangrijke tips om dit jaar stijvol los te gaan op 1 van de vele festivals;

  • Doe aan wat je lekker zit. De dagen zijn lang, dus het moet vooral ook comfortabel zitten.
  • Voorkom verwassen kleding. Ook dit lijkt een open deur, maar weet dat je in het daglicht alles ziet.
  • Match accessoires met elkaar. Vrouwen houden hiervan.

Het laatste punt licht ik hier graag even uit. De andere 2 lijken me logisch.

Accessoiresfestival look

Onder accessoires vallen wat mij betreft alle zaken die extra toegevoegd zijn aan je outfit. Voorbeelden hier van zijn horloges, zonnebrillen, pochetten, dassen, riemen, sokken, armbandjes etc.

Combineer met kleuren

Mijn algemene maar ook belangrijkste tip is om te gaan combineren met kleuren. Laat zien dat je nadenkt over de dingen die je aantrekt. Neem van mij aan; het geeft je ook meer zelfvertrouwen wanneer je weet dat je accessoires op elkaar zijn afgestemd. Je mag hier trouwens best eens afwijken van de gebaande paden.

festival armband Voorbeelden hiervan zijn om je riem eens niet af te stemmen met je schoenen, maar met je sokken. Laat eens de kleur van je horloge terugkomen in het armbandje dat je draagt.

Tegenwoordig zijn er ook voor mannen www.gemini-bracelets.com zeer stijlvolle varianten te koop.

Uiteraard zijn er tal van andere variaties te bedenken, maar durf eens te vernieuwen. Tenslotte wil ik je meegeven dat op een festival eigenlijk alles kan. Dus geen gemaar, ga ervoor dit jaar!

Veel plezier deze zomer! Bij vragen of tips kun je me altijd bereiken via info@manneninstijl.nl.

 

Carlo Lanza

Mannen in Stijl

Post a Comment

#Volg ons op Instagram