De nieuwste trend; de waterpijp

Banner waterpijp

De nieuwste trend; de waterpijp

Waterpijp webshopIedereen kent de waterpijp wel van een vakantie in Turkije of bijvoorbeeld Dubai en Egypte. Maar ook in Nederland wordt de waterpijp steeds vaker gespot. Met name in de zogenaamde shisha lounges en cafés wordt waterpijp gerookt onder het genot van een hapje en een drankje. De afgelopen jaren heeft het steeds meer bekendheid gekregen, waardoor het zeer zeker een langdurende trend te noemen is.

Soorten waterpijpen
Met de waterpijp, ook wel hookah, nargile of shisha genoemd, wordt gearomatiseerd waterpijptabak gerookt. In het Midden-Oosten is het een dagelijkse, al een tientallen jaren oude traditie, met name in restaurants en cafés.

De mooi versierde waterpijpen stralen een Oosterse sfeer uit en zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Zo vind je onder andere veel traditionele versieringen, maar ook strak vormgegeven waterpijpmodellen terug. Met name de standaard waterpijpen zijn uitgerust met slechts een slang, maar je kunt ook kiezen voor waterpijpen met twee, drie of zelfs vier slangen. Ook zijn er allerlei hippe kleuren te koop, maar ook kleine of juist hele grote modellen. Handig voor gebruik in huis of wanneer je er voor kiest om met meerdere personen tegelijk te roken. Er zijn verschillende winkels waar je een waterpijp en toebehoren kunt kopen, maar je kunt ook online een waterpijp kopen.

Moderne waterpijp

Een moderne waterpijp

Waterpijptabak

Je kunt een waterpijp vullen met diverse smaken waterpijptabak. Voor de waterpijp wordt veelal pijptabak gebruikt. Pijptabak is grof gesneden tabak voorzien van een aromasaus, deze saus voegt smaak toe wat prima past bij het roken van waterpijp. De tabak is verkrijgbaar in vele verschillende soorten, van fruitsmaken zoals meloen, appel en aardbei tot kruidige smaken als kaneel en mint. Met name mint is een zeer veel gekozen smaak. Maar ook aparte smaken als chocolade, cappuccino of banaan kunnen een verrassende werking hebben tijdens het roken van een waterpijp.

Stoomstenen met Iced Tea smaak

Stoomstenen met Iced Tea smaak

Het gebruik
Een waterpijp bevat een waterreservoir wat wordt gevuld met water. In het tabakskommetje bovenop de schacht wordt de tabak gestopt en afgesloten met aluminiumfolie. Er dienen gaatjes te worden geprikt in het folie voordat een brandend kooltje wordt opgelegd. Vervolgens ontstaat er onderdruk boven de vloeistof zodra er aan het mondstuk wordt gezogen. Hierdoor rook je de waterpijp en komen de aroma’s uit het tabak vrij.

Een gezonder alternatief
In plaats van tabak kan ook gebruik worden gemaakt van stoomstenen, een gezonder alternatief. Hierdoor komen namelijk geen schadelijke stoffen vrij zoals teer en nicotine. Ook deze stoomstenen zijn in verschillende smaakjes verkrijgbaar. Er is overigens ook tabak verkrijgbaar zonder teer en nicotine.

Genoeg mogelijkheden en soorten waterpijpen om uit te kiezen, er is voor ieder wel wat wils.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram