Vergeet de telefoon – ‘de gozer met het sjaaltje’ steelt de show

infinity scarf Krul

Vergeet de telefoon – ‘de gozer met het sjaaltje’ steelt de show

infinity scarf KrulHet was één van de meest naar uitgekeken technologische productlanceringen van dit jaar en Apple heeft haar fans werden zeker niet teleurgesteld met de introductie van haar nieuwe producten: de iPhone 6 en de nieuwe Apple Watch.

Het evenement, wat gehouden werd op het hoofdkantoor van Apple in Cupertino, Californië, gaf een introductie van een aantal van de meest opwindende kenmerken van de nieuwste producten, waaronder de veelbesproken iOS 8, welke verkrijgbaar is sinds 17 september.

Maar terwijl de fans zich richtte op Apple’s nieuwste, draagbare apparaat, bewonderden toeschouwers op sociale media een heel ander soort mode verschijnsel.

Tommy Krul, verantwoordelijk voor de game-mogelijkheden, beklom het podium om een aantal van de potentiële mogelijkheden voor gamen op het nieuwe product te bespreken. Met zijn goed verzorgde ‘lange bob’ kapsel, kreeg wat de Nederlandse keynote spreker om zijn nek droeg meer aandacht dan de iPhone zelf.

Het paarse ‘infinity’ sjaaltje van Krul was nonchalant over zijn schouders gedrapeerd en stak af tegen zijn lichter gekleurde paarse blouse, wat een stroom aan parodieën veroorzaakte op de sociale media. De internet sensatie zou het evenement eigenlijk bezoeken om duidelijk te maken hoeveel invloed mobiel gamen heeft op de hedendaagse smartphones, maar in plaats daarvan kreeg hij aandacht om de verkeerde redenen.

“Ik verkleed me dit jaar met Halloween als de gozer met het sjaaltje!” melde een gebruiker van sociale media op twitter. Slechts uren later kwamen aangepaste afbeeldingen van Krul met een scala aan verschillende gekleurde sjaaltjes tevoorschijn, schijnbaar als parodie op de nieuwste productlijn van Apple.

Krul, die een bachelor en master diploma behaalde bij de universiteit van Amsterdam, haalde zijn schouders op over het commentaar en vertelde de pers: “Ik draag vaak sjaaltjes. Het is grappig.”

Ondanks de hype van dit stijlicoon, kreeg de nieuwste iPhone, die als iPhone 6 en de iPhone 6 ‘Plus’ op de markt komt, een warm ontvangst van de aanwezigen. Deze heeft een 5,7 inch scherm – passend bij de nieuwste ‘phablet’ stroming van concurrenten – heeft tot 12,8 GB geheugen en een nieuw, veiliger online betalingssysteem genaamd: Apple Pay. Voor de gamers biedt het ook een Apple A8 64-bit chip met 2 miljard transistors. Gebruikers die graag kiekjes maken zullen de 8MP camera geweldig vinden, compleet met flits voor reële kleuren en een iSight sensor, die helpt om twee keer zo snel scherp te stellen in tegenstelling tot de vorige modellen.

Daarnaast biedt de Apple Watch een compleet nieuwe gebruikersinterface, welke  naadloos communiceert met de iPhone 5C, 5S en de nieuwe 6 modellen. Hiermee kunnen gebruikers berichten van hun pols naar hun telefoon sturen en hun gezondheid in de gaten houden.

Alhoewel Tommy Krul is momenteel dé trend op Twitter is, zullen de nieuwe producten van Apple nog tot in de verre toekomst een gespreksonderwerp blijven.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram