Dance 2014: here comes the Valley – 20ste editie vieren?

Dance 2014: here comes the Valley – 20ste editie vieren?

Dance ValleyAankomende zaterdag 2 augustus vindt de 20ste editie van Dance Valley plaats en Mannenstyle viert dit jubileum. Een speciale show door een Mystery Guest in combinatie met indrukwekkend artiesten beloven een festival dat 20 keer zo hard gaat knallen.

Welke artiesten kleuren dit jaar The Valley?

Één dag wordt het terrein in Velsen omgetoverd tot de party spot, met stages in scenes van Trance, house, hardstyle en body pumping Electro tunes.  Voor elke stijl wordt een beroep gedaan op de beste DJ’s. Negen areas en meer dan 70 artiesten:  van Steve Angello, Chuckie, Markus Schulz, Franky Rizardo tot afsluiter en “cherry on top” Nicky Romero. Het spectrum wordt onderstreept door “Falling to forever”, het Dance Valley 2014 item van Wildstylez.  De definitieve timetable met podia en artiesten kan je nu online checken.

Highlights Dance Valley en frisse start

Hoe wordt (werd?) er een 20 jaar geleden aangekeken tegen dance? Het imago bleek er destijds één te zijn zonder daglicht, een podium voor deze opkomende stijl ontbrak. Sindsdien worden dance liefhebbers bij elkaar gebracht op recreatiegebied Spaarnwoude, waarbij de mainstage zich bevindt in een grote kuil (The Valley). Tijdens de eerste editie was Carl Cox de blikvanger en de afgelopen decennia heeft “The Godtather” nagenoeg meerdere keren opgetreden.

Het delen van de liefde voor dance, diversiteit aan stijlen en elk jaar een vernieuwd programma met top artiesten zorgt er voor dat Dance Valley is uitgegroeid tot een volwassen festival met een record aantal bezoekers in 2001: 90.000! Vele hoogtepunten zijn de revu gepasseerd. In 2002 lieten Tiësto en Armin van de Buuren die Valley op zijn grondvesten rocken. Bijna 10 jaar gelegen vierde Dance Valley haar tienjarig bestaan met “A Decade of Dance”. Alle bezoekers waren getuige van een huwelijksaanzoek op de mainstage. In de voorgaande editie sloot Hardwell 2013 af met een optreden van formaat: zijn progressieve house sets beukte de vallei omver.

Sinds 2012 heeft  Dance Valley een nieuwe koers gekozen; de spreekwoordelijke bloemetjes en bijtjes zijn vaarwel gezegd  De gekozen line-up is een verlengstuk van de nieuwe koers, er is gekozen voor namen die muzikaliteit en feest zijn. Niet de zogenaamde DJ Mag top, maar een mix gevestigde namen als Nicky Romero en jong talent met als voorbeeld Julian Color. De nieuwe aanpak komt dit jaar echt goed ten uiting en valt niet geheel toevallig samen met de 20ste knal editie.

Getriggerd door de Mystery Guest als muzikaal cadeau?

Alle randvoorwaarden zijn aanwezig voor een onvergetelijke dag. De 20 ste editie nadert dan ook met  rasse schreden. De gouden tip van Mannenstyle: bepaal zelf hoeveel je betaalt, afhankelijk van de datum aan aankoop. Bekijk op deze ticketpagina wanneer je het voordeligst tickets kunt bemachtigen.

Hieronder de trailer om alvast voor aankomend weekend in de stemming te komen!

Post a Comment

#Volg ons op Instagram