Onderhoudsvriendelijke tuin nodig? Makkie!

Onderhoudsvriendelijke tuin nodig? Makkie!

GazonJonge, ambitieuze mannen hebben vaak te weinig tijd voor uitgebreid tuinonderhoud. Werk, hobby’s en relatie vragen immers al genoeg tijd van je, toch?

Maar dat houdt niet in dat een lekker koud biertje in de zomer wel in een mooie tuin gedronken moet kunnen worden. En die mooie tuin die heb je eenvoudiger en sneller dan je denkt.

Bereid een middagje te investeren, om daarna bijna geen tijd meer kwijt te zijn aan je tuin? Check onze onderhoudsvrije-toffe-tuin-tips:

1. Een eenvoudig gazon

Het oogt natuurlijk, ruikt zomers en vergt weinig onderhoud: een gazonnetje. Kunstgras is vanzelfsprekend het meest onderhoudsvrije gras wat er bestaat, maar het is ook erg duur. Vind je het te duur, en wil je best af en toe even je gras maaien? Neem dan graszoden. Graszoden leg je op een vlakke ondergrond in een uurtje aan, en vergroeien in enkele weken vanzelf. Oftewel: weinig werk, groot effect!

Check de video voor een superhandig stappenplannetje over gras zaaien:

 

2. Kunstbomen en plantjes

Geen zin om jaarlijks de heg te snoeien? En om te hopen dat je perenboompje wel gaat bloeien? Dan zijn kunstplanten voor jou vast en zeker een goede optie. Die hoef je immers nooit bij te werken, en ze blijven toch mooi. Je hebt planten, bloemen en hele kunstboompjes. Goedkope varianten die er leuk uit zien? Check de Ikea, die heeft ze!

3. Terras van grote tegels

Neem grote stoeptegels voor het betegelen van je terras. Neem je klinkers of bakstenen, dan is de kans op mosgroei en onkruid veel groter. En tja, begin dan maar eens voeg voor voeg onkruidvrij te maken. Dan ben je wel even bezig!

Voor wat betreft tuinaccessoires: hoe minder je er gebruikt, hoe minder tijd je aan tuinonderhoud kwijt bent. Oftewel: neem wat grote plantenbakken en wat opvallende eyecatchers, maar houd het summier. Koop je een parasol voor in de tuin? Neem dan een donkerkleurige, zodat je geen last krijgt van groenkleurige alg op het doek.

Let the summer begin… cheers!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram