De ruigste sporten om zelf te doen

De ruigste sporten om zelf te doen

MountainbikerMannen willen er goed uit zien, een strak lijf hebben en gezond zijn. Dus mannen gaan sporten. Maar wij mannen kunnen natuurlijk niet aan yoga of pilates doen, het moet een ruige sport zijn. Daarom hier enkele ruige sporten om zelf te doen:

Bootcamp

Een laagdrempelige manier van buiten sporten. Met een groep vrienden en een personal trainer, of gewoon alleen. Houd je niet van urenlang in de fitness rondhangen, maar wil je fit, sterk, soepel, strak zijn?

Dan is Bootcamp echt iets voor jou! Bootcamp bestaat o.a. uit: hardlopen, intervaltraining en fitnessoefeningen in de natuur. De ideale work-out om je sterk, strak, slank en energiek te laten voelen in de uitdagende omgeving van strand, bos, park of duinen. Ga je graag alleen sporten, dan kan dit prima, stippel voor jezelf een training uit ga aan de slag. Sport je liever in groepen, dan kun je je aansluiten bij een vereniging of ga zelf met een groep vrienden en een personal trainer aan de gang.

Mountainbiken

Mountainbiken, is een sport, een tak van wielersport, waarbij je over ruige terreinen fietst, natuurlijk met een speciaal daarvoor ontworpen mountainbike.Mountainbiken is zowel een wedstrijd- als recreatieve sport. Een ideale manier om fit te worden. Mountainbiken is een laagdrempelige sport, je koopt bijvoorbeeld een goedkope mountainbike en accessoires en je kunt al aan de slag. Tijdens het mountainbiken kun je je even lekker laten gaan, vies worden, vallen en kei hard crossen. Mountainbiken kun je zowel in groepsverband, bijvoorbeeld met een club, als alleen. Er zijn ook verschillende mountainbike routes, altijd wel een bij jou in de buurt, makkelijker kan het niet!

Boksen

Boksen, van oudsher een vechtsport, maar een perfecte manier om je conditie te trainen en een strak lijf te creëren. Boksen is zonder twijfel één van de zwaarste sporten ter wereld en om die reden is het een geweldige optie voor elk fitnessprogramma. Ook al zijn we niet van plan om daadwerkelijk in de ring te stappen, we kunnen toch ervaren hoe het voelt om een mooi paar bokshandschoenen aan te trekken. Je kunt bokstrainingen bij verschillende sportscholen volgen, maar het is ook een makkelijke sport om thuis te doen. Hang een boksbal in de garage en samen met bijvoorbeeld een video met instructies, leer je de technieken. Boksen heeft enkele duidelijke fysieke voordelen: het krijgen van een zeer goede aerobic conditie, het krijgen van een metabolisch trainingseffect, het verbranden van veel calorieën en het vergroten van kracht, snelheid en hand-oog coördinatie.

Free running

Free runinng, ook wel le parkour genoemd, is een in Frankrijk ontstane loopdiscipline, waarin de deelnemers proberen hindernissen te overwinnen op een zo vloeiend en snel mogelijke manier. Free running kan vrijwel overal worden beoefend maar dit gebeurt voornamelijk in steden in de buitenlucht. Je kunt het dus makkelijk bij jou om de hoek, of in een stadspark beoefenen. Het doel van Free running is het verleggen van grenzen door middel van vele technieken om obstakels te overwinnen. Naast de fysieke kant, is de filosofie achter deze sport, de vrijheid en het verleggen van grenzen, ook heel belangrijk. Ook Free running is een sport die je zowel alleen kan doen als in groepsverband. Het is natuurlijk leuk om met een paar vrienden te gaan en aan elkaar op de scheppen wat je kunt na de vorige keer. Echt een sport waarin je weer helemaal oerman kunt zijn!

Post a Comment

#Volg ons op Instagram