Poker als tweede topsport

Poker als tweede topsport

pokerstars-screen-shotWat hebben Rafa Nadal, Boris Becker en Ronaldo met elkaar gemeen, behalve hun glansrijke topsport carrière?  Ze zijn wellicht de bekendste pokerliefhebbers die naast sport ook succesvol zijn geworden in de pokerwereld. Alle drie heren komen uit voor het Team SportStars van ’s werelds grootste aanbieder van online poker; PokerStars. Ook “onze eigen” blonde schone Fatima Moreira De Melo heeft in het verleden een grote indruk achter gelaten in de Nederlandse Hockeywereld en heeft speelt sinds kort wederom op topniveau. Dit keer echter geen hockey maar poker! Het lijkt een trend te worden; topsporters die na hun carrière de overstap maken naar de pokerwereld en daar minstens zo succesvol worden.

Nadal, Ronaldo en de andere spelers in het Team SportStars van Pokerstars zijn niet alleen de hedendaagse sporticonen die het competitiegevoel naar de pokertafel brengen. Ze spelen ook echt mee in bekende pokertoernooien overal ter wereld én online!  Liefhebbers van Texas Holdem bijvoorbeeld kunnen online poker spelen met Team SportStars via de gratis te downloaden PokerStars software.Pokerstars speler

Ook in de voetbalwereld is het pokervirus toegeslagen en de overstap van sport naar poker is niet geheel onlogisch. Sinds enige tijd mag poker ook de officiële titel “denksport” dragen en is daarmee net als voetbal ook een sport. Het wedstrijdelement, de entertainment en ontspanning en de onvoorwaardelijke toewijding aan het spel zijn bijvoorbeeld kenmerkend voor zowel het voetbal als in poker. Ook in ons eigen land worden er regelmatig profvoetballers, coaches en ex-spelers aan de pokertafel gespot. Ajax, Juve, Fulham en Manchester doelman Edwin van de Sar bijvoorbeeld, maar ook Regi Blinker, Dennis Bergkamp en Richard Witsche zijn niet onbekend met de poker game. Ook de voetbalcoaches Beenhakker en van Marwijk staan bekend om hun voorliefde voor poker en worden geregeld in het casino gezien.

Ook internationaal heeft Poker de voetbalwereld veroverd; Sherringham, Levi, Sagnol en vele andere oud-topspelers hebben na hun voetbalcarrière een doorstart gemaakt in de pokerwereld.  Tony Cascarino heeft na zijn verleden als middenvelder bij Millwall, Aston Villa, Chelsea en Marseille ook de overstap gemaakt van voetbal naar het poker spel. In de jaren na het voetbal heeft hij ruim een half miljoen dollar gewonnen tijdens live poker toernooien over de gehele wereld. Tomas Brolin, Jan Molby, Gerad Pique; allen bekende Engelse oud-voetballers die nu hun oudendag op een lucratieve manier spekken met het geld dat ze verdienen met professioneel pokeren.

Buiten de voetbalwereld heeft poker inmiddels ook menig sporthart weten te veroveren. Een sprekend voorbeeld is Marcus Hellner, de bekende Zweedse langlaufer die in 2010 meedeed aan de Olympische Winterspelen in Vancouver en daar twee keer een gouden plak wist te bemachtigen. Hij is een graag geziene gast aan de pokertafel en staat bekend om zijn voortreffelijke bluf kwaliteiten.
De bekendste Australiër aller tijden is zonder twijfel de professioneel cricketspeler Shane Warne. In 2013 heeft hij de sport aan de wilgen gehangen en nu glanst hij in de wereld van Texas Holdem waar hij al meerdere malen met prijzen van 10.000 dollar naar huis is gegaan.  Bekend met snooker? Dan moet de naam Steven Davies je natuurlijk wat zeggen.  Vanuit de zwemwereld kennen we ook Michael Phelps; hét sprekende voorbeeld van een sporter die zijn talenten moeiteloos kan vertalen in andere disciplines. Beide heren spelen graag een potje poker en hebben meerdere malen meegedaan met de grootste poker events ter wereld zoals de European Pokertour en de World Series of Poker.

Het is wachten op de volgende topsporter die aan de pokertafel zal verschijnen. De kans is groot dat er ook hier weer een succesvolle carrière uit zal rollen. Game on!

Post a Comment

#Volg ons op Instagram