Waarom mannen stropdassen dragen?

Waarom mannen stropdassen dragen?

politieagenten-met-stropdasStropdassen verliezen de laatste jaren steeds meer van hun populariteit. Sinds Prins Claus hem op 9 december 1988 op de grond wierp en vergeleek met een slang die om de hals gedraaid is, heeft de stropdas als modeaccessoire terrein verloren.

En ook al kan zo’n das flink in de weg zitten op een warme zomerdag, toch zullen echte mannen toegeven dat de nadelen nog steeds niet opwegen tegen de voordelen.

Stropdas straalt autoriteit en vertrouwen uit>

Wil je autoriteit uitstralen, dan is een stropdas hier een ideaal hulpmiddel bij. Het is immers niet voor niks dat in vrijwel alle landen, politieagenten stropdassen dragen. En ook al is dit tegenwoordig vaak een clipdas, het blijft dezelfde uitstraling die respect afdwingt.

Maar ook als je geen handhaver van de openbare orde bent, kan een stropdas je helpen bij het maken van een stevige indruk en het krijgen van aanzien en respect. Zo is uit onderzoek gebleken dat doktoren met een meer formele kledingstijl aanzienlijk meer vertrouwen opwekten dan informeel geklede doktoren. Ga maar eens bij jezelf na, wie neem jij meer serieus: Een man in een net pak, of iemand in een zwembroek, Hawaï shirt en sandalen?

Bovendien geldt voor veel bedrijven binnen de juridische, of financiële branche dat een stropdas een must is. Als je als accountant bij een klant komt opdagen zonder stropdas, zal dit toch vaak vreemde blikken opleveren. Ook hier geldt dat het vertrouwen dat een stropdas uitstraalt, van groot belang is voor de indruk die je maakt op collega’s en klanten. En zeker in deze branches is betrouwbaarheid onmisbaar binnen een klantrelatie.

Mannen met stropdas doen het goed bij vrouwen

Het is een absoluut cliché dat vrouwen smelten voor een man in kostuum, maar het is daarom zeker niet minder waar. Nu zijn er ook vrouwen die absoluut niks geven om het feit dat een man wel of geen stropdas draagt, maar het gros ziet een man toch liever met een stijlvol compleet pak.

En net als in het dierenrijk, maakt vooral de kleur rood een hoop los bij vrouwen. Bij mannelijke mandril apen is hun rode neus een teken van dominantie. Bij mannelijke mensen is dit een rode stropdas. Het is alleen daarom al een vereiste om als man toch minstens een paar stropdassen in je kast te hebben hangen.

Ontbreekt de stropdas nog in jouw garderobe? Of ben je toe aan een nieuwe? Neem dan eens een kijkje op SuperStropdas.nl, waar je een mooie collectie goedkope stropdassen vindt. Je betaalt er nooit meer dan € 9,95 per stropdas, incl. verzending.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram