Wintertijd: de tijd van snelheid en gladheid

Wintertijd: de tijd van snelheid en gladheid

winterbandenDe kans dat je moet haasten om op tijd op je werk te komen is groot. Je rent naar jouw auto, de broodkruimels hangen nog in je mondhoeken. Wat is dat? Er zit ijs op je ruiten. Nee! Nu moet je ook nog krabben. Je stapt in, rijdt weg en merkt dat je over het wegdek glijdt. Het is de hoogste tijd om jouw zomerbanden te vervangen voor winterbanden. November was nog vrij mild, maar in december mag je sneeuw en ijs verwachten.

Wel of geen winterbanden?

Natuurlijk trek je niet graag je portemonnee voor een paar banden die je slechts enkele maanden – meestal vier of vijf – van het jaar nodig hebt. Autorijden is immers duur genoeg. Veiligheid is echter onbetaalbaar en een ongeluk zit in
een klein hoekje. Met winterbanden heb je meer grip op het wegdek en zal ook je remweg op een ijzige ondergrond korter zijn.

All season en all weather banden

Er zijn verschillende banden op de markt. Met all seasons banden heb je redelijk banden voor het hele jaar. Deze banden geven genoeg grip bij  koud en regenachtig weer, deze zijn echter niet geschikt om mee te rijden als er sneeuw of ijs op de weg ligt. Een andere optie zijn all weather banden, met deze banden rijd je het hele jaar en ze zijn geschikt voor licht winterweer.

Winterbanden over de grenzen

Heb je een wintersportvakantie geboekt? Dan ontkom je er niet aan om winterbanden te kopen, want deze zijn in veel Europese landen verplicht. Houd er rekening mee dat als je nu je banden wilt vervangen, je zo snel mogelijk contact opneemt met een garage. Aan het einde van het jaar hebben zij altijd een volle planning. Vergeet ook niet om meer informatie te zoeken over welke banden verplicht zijn in het land van jouw bestemming en de landen die je doorkruist.

(bron: http://www.pinterest.com/pin/146437425354789916/ )

 

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram