Autoverzekeringen voor mannen

Autoverzekeringen voor mannen

autoverzekeringHet staat als een paal boven water dat het zoeken naar een goede autoverzekering een van de belangrijkste zaken is na het kopen van een auto. Je wilt natuurlijk geen onnodige risico’s lopen voor jezelf, je vrouw en je kinderen. Zeker bij een nieuwe auto is het van groot belang om overal voor gedekt te zijn. We zullen in deze tekst verder uitleggen uit welke autoverzekeringen je allemaal kan kiezen zodat je de beste keuze maakt voor jou, je racemonster en je gezin.

De verplichte WA-verzekering

Binnen Europa zijn autorijders verplicht om op zijn minst gedekt te zijn voor schade die je een ander berokkent bij een verkeersongeluk. Dit scheelt vanzelfsprekend enorm op de
kosten die je eventueel zou moeten betalen als je helemaal niet verzekerd bent. De ander is daarmee ook zeker van het feit dat hij een flinke schadevergoeding kan verwachten voor het leed dat hem is aangedaan. Dat scheelt ook voor de minderbedeelden die zich niet een ongeluk hoeven te werken om hun schulden af te betalen. Het punt is natuurlijk wel dat je alleen verzekerd bent voor de ander, dus niet voor schade aan je eigen persoon, andere inzittenden of de auto.

De beperkte casco dekking dekt al een stuk meer

Om inderdaad een stuk zekerder te kunnen zijn van je zaak, is het handig om een beperkte casco dekking af te sluiten. Met dit type krijg je wel geld uitgekeerd als je brokken hebt gemaakt, maar daar eigenlijk niets aan kon doen. Je loopt bijvoorbeeld allerlei risico’s op schade aan je auto door:

  • diefstal, verduistering, ruitbreuk en joyriding;
  • storm, hagel, aardbevingen en andere weersomstandigheden en natuurrampen;
  • kortsluiting, brand en explosies;
  • botsingen met overstekend wild en loslopende dieren.
  • Met deze verzekering zijn dit soort zorgen direct verleden tijd.

De totale autoverzekering: All Risk

Zeker na de aanschaf van een nieuwe auto of jonge occasion is een totale dekking meer dan handig. Meestal ligt de dagwaarde van een dergelijk voertuig nog erg in de buurt van de nieuwwaarde dus het zou extreem zonde zijn als je net een ongeluk veroorzaakt of krijgt waarvoor je niet verzekerd bent. Met de All Risk verzekering ben je ook gedekt voor botsingen en omslaan, te water raken van je auto en alle andere van buiten komende onheilen.

Vergeet niet te denken aan aanvullende verzekeringen

Om je gezin zo optimaal mogelijk te beschermen zijn er aanvullende verzekeringen waarmee alle inzittenden extra goed gedekt zijn. Het gaat hierbij om schadeverzekering voor inzittenden, ongevallen inzittenden verzekering en de verhaalsbijstandverzekering. De eerste twee garanderen een uitstekende dekking voor alle bijrijders en de laatste is handig als je juridische hulp nodig hebt om je schade bij de veroorzaker te verhalen.

Verzekeringen vergelijken voor de beste opties

Er valt dus een hele hoop uit te zoeken als het gaat om een goede autoverzekering. De prijzen lopen enorm uiteen tussen de verschillende aanbieders, zeker ook omdat het Eigen Risico enorm kan verschillen. Daarom is het van groot belang om dit goed met elkaar te vergelijken. Een handige vergelijkingssite kan daarom uitkomsten bieden. De website van Netpolis heeft een erg handige tool om dit voor jou te berekenen. Daarna kan je de verzekering zelfs direct door hen laten regelen en dat scheelt weer een hoop tijd.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram