Kamperen voor mannen?

Kamperen voor mannen?

vakantie boekenIn de wetenschap dat het hier voorlopig grauw weer zal zijn, zou je in de komende maanden kunnen gaan kijken naar een leuke voorjaarsvakantie.

Zo kan je op tijd een plek op een van de mooie campings in Spanje boeken, waar je al vanaf april heerlijk weer hebt.

Eigenlijk is zo’n voorjaarsvakantie voor een kampeervakantie beter dan juli of augustus, want in de zomermaanden zweet je je tent uit en vergaat je de lust al snel om een andere activiteit te ontplooien dan aan de rand van het zwembad uit te puffen. Alhoewel dat laatste soms ook heerlijk kan zijn. Biertje erbij, een plekje in de schaduw…

Bron: www.pinterest.com

Best of both worlds
Het fijne van zo’n camping is dat je veel meer vrijheid hebt dan als je in een hotel in de stad zit. Natuurlijk is het ook een stuk goedkoper, maar je zit meestal midden in de natuur (en dat is wel zo ontspannend) en kan gemakkelijk met het openbaar vervoer of met je eigen auto of gehuurde scooter de omgeving verkennen.

In plaats van een hotelkamer in Barcelona is er veel te zeggen om een keer naar een camping in de nabije omgeving te gaan. Je wordt toch liever wakker van het geluid van fluitende vogeltjes dan van toeterende auto’s?

Italië
Datzelfde geldt natuurlijk ook voor Italië. Vroeger hadden de campings in dit land de naam slecht onderhouden en soms zelfs smerig te zijn. Dat is echter verleden tijd. De betere campings van Italië bieden vaak zelfs meer luxe dan een viersterren hotel.

Zeker de campings in de buurt van het Gardameer zijn zeer gewild. Hier kan je veel aan watersport doen, maar ook de eeuwenoude dorpjes en Romeinse ruïnes in de omgeving verkennen. Een goede tweede is Toscane, misschien wel de mooiste en meest bijzondere streek van Europa.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram