Snowboarden populairder dan ooit

Snowboarden populairder dan ooit

snowboardenSnowboarden werd in de jaren tachtig van de vorige eeuw steeds populairder en werd aanvankelijk beschouwd als een tegenhanger van het “saaie” skiën.

Het werd al gauw gezien als een sport voor daredevils, rebellen die het niet zo nauw namen met de regels op de piste. Snowboarders en skiërs gingen op de pistes niet altijd hand in hand, voornamelijk omdat snowboarders de sporen doorsneden met hun boards en skiërs uit balans konden raken of vielen.

Snowboarders werden vroeger verbannen van de betere ski-oorden en alleen toegelaten op minder populaire pistes, die in geldnood zaten. Daar is nu wel verandering in gekomen! Vrijwel alle wintersportgebieden hebben inmiddels een funpark voor snowboarders. Hier leven daredevils zich uit, want bij snowboarden gaat het er niet om, dat je zo snel mogelijk de heuvel af gaat: het draait juist om de tricks en volledige beheersing van jouw lichaam en board. Ben jij een snowboard fanaat? Wintertrex biedt het complete pakket aan, want je wilt wel stunten, maar wel met goed materiaal en op de juiste plekken natuurlijk.

Verder kun je als je heel ervaren bent off-piste skien, maar dit vergt een goede voorbereiding. Je kunt dit bijvoorbeeld doen in de Franse Alpen of je gaat richting Oostenrijkse kant van dit berggebied. Als je van een feestje houdt is het verder wel aardig om een keer een seizoensopening mee te maken. Niet alleen heb je in november al uitstekende sneeuw én vooral lege pistes, waardoor je niet in de rij hoeft te staan bij de liften. Ook het après-ski seizoen wordt met veel bombarie geopend.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram