Hout is hot en dat blijft zo!

Hout is hot en dat blijft zo!

steigerhoutHet is robuust, gaat een levenlang mee en ziet er stoer uit: hout. Steigerhout werd de afgelopen jaren gebruikt voor woonkamer- en tuinmeubelen. Oude planken werden opeens meer waard als nieuw en nog ongebruikt hout. Het komende seizoen tref je minimalistische hout designs aan, bijvoorbeeld voor in de keuken. Zoals je al hebt gelezen zijn zonnebrillen van hout populair en wordt er zelfs een boom voor je gepland, als je er één besteld. Een trend deze herfst zijn de houten horloges waarmee zowel mannen als vrouwen pronken.

Waarom hebben we deze obsessie met hout? Of is het een gezonde keuze?

Houten meubelen kies je uit, omdat deze zorgen voor een klassieke look. Daarbij stimuleren zij het gevoel van een natuurlijke omgeving. Iets waar ieder mens blij van wordt, denk maar eens aan een mooie boswandeling in de avondzon of juist een wandeling in het ochtendgloren, waarbij de geur van dennennaalden jouw zintuigen wakker maakt.

Hout heeft unieke eigenschappen. Het is bewerkbaar, maar hard. Elke boom heeft een houten bankandere tekening, denk aan de noesten, en dus elk meubel is uniek. Verder kun je met houten planken doen wat je wilt. Je maakt zo bijvoorbeeld je eigen tuinset. Is dit toch te moeilijk? Maak je handen niet vuil, op Couponcode.nu vind je tuinartikelen van Wehkamp welke snel op de stoep aan, zodat je kunt genieten van een heerlijke barbecue.

Ben je handig? Dan kun je ook gemakkelijk hout hergebruiken, je vindt hier honderden tips voor online. Je hebt een goede zaag of zaagtafel nodig en schuurpapier, dan ben je al een heel eind. Van een tafel maak je zo een boekenplank, kapstok of bankje. Het harde materiaal blijft nog jaren mooi en je het kunt er natuurlijk altijd een likje verf of een verzorgende beits op aanbrengen. Hout wordt net als leer, mooier door de jaren heen. Laat houten horlogede krasjes en deukjes zoals zij zijn, want dit geeft een geleefde indruk en het hoort bij hout.

 

 

 

 

 

 

(bron: http://pinterest.com/pin/244320348505887777/)

(bron: http://pinterest.com/pin/141230138287025728/)

(bron: http://pinterest.com/pin/132504414006706894/)

1 Reactie

  • Gek op hout
    21 januari 2015

    Ik ben gek op houten producten en helemaal fan van houten horloges. Kan iemand me vertellen welk merk horloge dit is?

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram