Stijlvolle banden voor je luxe-auto

Stijlvolle banden voor je luxe-auto

Kijkt men naar de populaire MTV-uitzending „Pimp My Ride“ dan worden altijd de velgen opgewaardeerd: blinkend chroom, veel inches! Waar valt zo goed als nooit een woord over? Ja, de banden! Dit is in elk opzicht onlogisch. Niet alleen zijn banden essentieel voor elke auto (hij rijdt tenslotte niet op velgen), ze spelen een belangrijke rol voor de veiligheid en zien er ook gewoon leuk uit!

Om je auto echt uniek te laten stralen, heb je dus topbanden nodig, die ook optisch overtuigen. Dit komt trouwens ook de dure velgen ten goede, want wat heb je nou aan chroom als je maar kleine bandjes monteert? Dus naar welke criteria moet men banden kiezen? Bij je auto is het niet anders dan bij je kleren: je gaat het best voor premium merken. En dit is niet alleen goed voor de “looks”. Diverse tests hebben aangetoond, dat topmerkbanden bijna altijd beter scoren als hun goedkopere broertjes. Dus wie wil veilig rijden en goed uitzien is beter niet te zuinig.

Maar hoe ziet een goed uitziende band eigenlijk uit?

Een mooie band is in de eerste plaats breed. Dit laat de auto massief en krachtig uitzien en geeft hem ook nog eens een betere grip. Topbanden, zoals de Brigestone Potenza S02 A of de Contisportcontact 2 van Continental hebben wel meer gemeen, behalve de prijs. Het eerste wat opvalt is het profiel: beide banden hebben een reeks indrukwekkende lange groeven, die voor een snelle afvoer van regenwater moeten zorgen.

Een vergelijkbaar model biedt het lievelingsmerk van de Nederlanders, Michelin. De Pilot Sport Cup ziet er niet alleen super uit, hij heeft ook heel wat eigenschappen van een motorsportband en kent een uitstekende wegligging bij een snel tempo en in smalle bochten. Een verder voordeel van dit soort banden is hun lange levensduur. Ze bestaan allemaal uit een unieke silica-samenstelling, die hun niet alleen extra prestatie, maar ook een uitermate lange levensduur garandeert. Wie dus het maximum uit zijn auto wil halen, kiest best voor brede kwaliteitsbanden.

Misschien is nu zelfs het juiste moment voor nieuwe banden. De winter is eindelijk voorbij en zo kunnen nieuwe premium zomerbanden gemonteerd worden. Vette banden hoeven ook niet per se duur te zijn. Alle bovengenoemde modellen vind je bij Tirendo.nl tegen een vrij aantrekkelijke prijs.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram