Upgrade je auto met een vette autoradio

autoradio kopen

Upgrade je auto met een vette autoradio

autoradio kopenVeel mannen gaan iedere week naar de wasstraat om hun auto te wassen. Dat is prima, maar vergeet niet dat je zelf je auto over het algemeen voornamelijk van binnen ziet. En vaak langer dan je lief is, bijvoorbeeld als je weer eens in de file staat, vandaar dat het geen kwaad kan om eens aandachtig naar de voorzieningen van jouw rijdende kantoor te kijken. Bijvoorbeeld de autoradio. Gelukkig kosten die apparaten tegenwoordig niet zoveel meer, maar je moet wel even weten hoe je een nieuwe autoradio inbouwen kan.

Autoradio vervangen
Het meest belangrijke is het hebben van de juiste tools om de oude autoradio uit het dashboard te halen zonder je auto te beschadigen. Bij oude radio’s werken een paar omgebogen paperclips vaak prima, bij de nieuwere modellen ( die je meestal kan aansluiten op je mp3-speler) zul je even moeten zoeken of desnoods bij een speciaalzaak langsgaan om de juiste sleutel te kopen (online bestellen kan natuurlijk ook en is nog simpeler). Vaak past de nieuwe radio op de oude bedrading, maar in sommige gevallen heb je net even een andere audio connector nodig. Voor de rest is het over het algemeen plug and play.

Handsfree
Veel nieuwe radiosystemen voor in de auto bieden de mogelijkheid om een bluetooth verbinding te maken met je mobiele telefoon. Wel zo handig, want op die manier hoef je geen aparte handsfree installatie in te laten bouwen. En nog een laatste tip: koop een autoradio van een bekend merk en van een behoorlijk wattage. In tegenstelling tot wat veel mensen denken heeft wattage niet te maken met het aantal decibels dat je ermee kan produceren, maar voornamelijk met de geluidskwaliteit. Een hoger wattage zorgt in de regel voor minder vervorming.

#Volg ons op Instagram