Snel in vorm met leuke buitensporten

Snel in vorm met leuke buitensporten

Overgewicht is een steeds groter wordend probleem in de huidige samenleving. Dit brengt allerlei nare gezondheidsrisico’s met zich mee, vooral op latere leeftijd. Een van de belangrijkste oorzaken van overgewicht is een gebrek aan beweging. Daarom volgt hier een drietal sportieve activiteiten die leuk en laagdrempelig zijn, en je bovendien snel weer in vorm krijgen.

Trap eens een balletje
Voetbal is een ideale manier om de conditie op peil te krijgen en de spieren te verstevigen. De training bestaat vaak uit veel verschillende oefeningen en het voetballen zelf betekent uiteraard ook veel rennen en constant in beweging blijven. Daarnaast biedt een dergelijke teamsport ook een gezonde dosis gezelligheid. Je bent onder de mensen, doet dingen samen en kan elkaar motiveren. Dit maakt het makkelijk om het sporten vol te houden.

Fietsen of hiking
Als je liever alleen dingen onderneemt, dan kun je denken aan mountainbiken. Het fietsen over heuvels en door bossen is niet alleen goed voor je conditie, je waant je ook in natuurrijke omgevingen die maken dat je er eens helemaal uit bent. Mocht je niet zo’n liefhebber van fietsen zijn, maar spreekt het sporten in de natuur je wel aan? Dan is hiking ook een prima optie. Deze

wandelactiviteit kun je zo uitdagend maken als je zelf wilt , waardoor je altijd kunt beginnen op een voor jou geschikt niveau. Voor geschikte hiking-uitrusting kijk op de website van Campz.


Veiligheid voor alles

Uiteraard kun je met een blessure niet sporten. Daarom zijn een goede voorbereiding en voorzichtigheid belangrijk. Doe altijd voor je begint een uitgebreide warming-up. Mocht je bij het voetballen bijvoorbeeld iets te hard getackeld worden, wacht dan niet met een eventuele behandeling. Als je op de tweewieler stapt om over rotsig terrein te crossen, zorg dat je een goede fiets helm op je hoofd hebt. Ook bij het hiken in de bergen is het dragen van een helm aan te raden. Zolang je de juiste veiligheidsmaatregelen treft, staat niets jou in de weg om je lichaam (weer) strak te krijgen!

Post a Comment

#Volg ons op Instagram