Luxueus kamperen in Frankrijk en Spanje

Luxueus kamperen in Frankrijk en Spanje

De tijd is weer aangebroken om na te denken over wat je in de zomervakantie allemaal wilt gaan doen.

Natuurlijk hoort daar ook een korte (of langere) mannenvakantie bij. Heb je al wel eens overwogen om te gaan kamperen? En nee, dan bedoelen wij niet  zo’n Spartaanse vakantie waar je totaal uitgeput en vervuild van terugkomt.

De charme van kamperen, het verblijf in een verbluffend landschap waar je dichter bij de natuur staat dan in een drukke stad, valt namelijk uitstekend te combineren met de luxe die je van een hotel gewend bent.

Zo kan je een safaritent in Frankrijk huren. Dat is een soort bungalow, op een camping die van alle luxe is voorzien, en waar de vrijheid van kamperen samengaat met alle gemakken die een verwende vakantieganger zich ook maar kan wensen. Ze zijn geïnspireerd op de tenten die de Britse Upper Class gebruikte tijdens hun tochten door Afrika. Het avontuur in de wildernis trok hen aan, maar ze konden geen afstand doen van het comfort dat hun Engelse landhuis hen bood. De safaritenten zijn compleet ingericht, met onder andere een keuken met vierpits gasfornuis en een koelkast met vriesvak. Ook staan er echte bedden klaar. Je hoeft dus niet op zo’n lichtgewicht matje op de grond te slapen. De campings waar de safaritenten worden aangeboden zijn in alle opzichten bijzonder. Ze liggen bijvoorbeeld op unieke plekken als een wijngaard, kasteeltuin of aan een schitterend meer.

Je kan ook kiezen voor een luxe camping in Spanje, waar soortgelijke luxe wordt aangeboden. Als je een camping uitzoekt die dichtbij steden als Barcelona, Valencia of Malaga liggen weet je ook zeker dat je ’s nachts voldoende keuze hebt aan uitgaansgelegenheden en restaurants. En huur een auto, zodat je nog iets van de omgeving ziet.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram