Kun jij een band vervangen?

Kun jij een band vervangen?

Wij mannen, wij kunnen veel. Dat moet ook tegenwoordig. De tijd dat je indruk maakte alleen maar door de banden van je auto te vervangen zijn voorgoed voorbij. Meer nog: waarschijnlijk hebben ze nooit bestaan.

Hoe het ook zij, banden vervangen is een klus die de dames nog altijd met plezier aan ons mannen overlaten. Maar de vraag is: kunnen wij dat wel?

Zelfverzekerd de garage bellen 
Lekke band of banden vervangen? Geen probleem, dat lost meneer wel gauw eens op. Hij rolt kalm de mouwen op, stapt zelfverzekerd uit en wast dat sissende varkentje eens snel. Of tenminste, dat is het idee. In werkelijkheid rollen niet weinigen onder ons inderdaad de mouwen op, stappen zelfverzekerd de auto uit, slaan het portier achter zich dicht en … krabben zich dan eens goed in het haar. En bellen de garage. Wat trouwens helemaal geen slechte oplossing is. Geen vuile handen en zeker van het resultaat. Wie niet handig is, moet slim zijn. En is dat meestal ook.

De knepen van het vak
Nochtans is een band verwisselen niet echt moeilijk. Normaal gezien ligt alles wat je nodig hebt achter in je wagen. Dat zijn een krik, het reservewiel, een kruissleutel en eventueel een schroevendraaier om de wieldop los te maken. Kijk trouwens regelmatig na of die er allemaal nog wel zijn en of je reservewiel in goede staat is. Is dat het geval dan is de klus vrij snel geklaard. Wieldop verwijderen, wagen opkrikken, wielmoeren losmaken, band vervangen, wielmoeren weer aanspannen en je rijdt al weer verder. Wie er echt het fijne wil van weten kan trouwens op heel wat webpagina’s de knepen van het vak leren. Zoek gewoon op “autoband vervangen” en je bent al snel een heel pak wijzer.

Van zodra je veilig thuis bent, moet natuurlijk het belangrijkste nog komen. Dat is de aanschaf van een nieuwe (winter) band. Kijk voor nieuwe autobanden op de website van Tirendo. Hier vind je alle soorten en maten, overzichtelijk gepresenteerd en met een handige zoekfunctie.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram