Boek snel je ticket naar Curaçao Summerfall Concert 2016 met o.a. Rick Ross & Lil Wayne eind november

Boek snel je ticket naar Curaçao Summerfall Concert 2016 met o.a. Rick Ross & Lil Wayne eind november

summerfall-2016-concert-curacao-1

Eind november vindt op Nederlands’ favoriete Caraïbische eiland Curaçao een urban concert van Amerikaanse proporties plaats. Met grootheden als Rick Ross, French Montana en Lil Wayne is het een must om hierbij te zijn en je hebt nog een maand om je ticket te boeken..

Urban music liefhebbers stel je voor; Lil Wayne, Rick Ross, French Montana, Fat Joe, Yo Gotti, Jeremih, August Alsina, DJ Envy en Big Tigger als host, allemaal tegelijk op één avond ‘in concert’ in het Hato voetbalstadion Curaçao in Caraïbische sfeer. Klinkt te mooi om waar te zijn toch?

Wij spraken met Colorful Events, de organisator van dit typische ‘dit-mag-je-niet-missen-festival’ (ook al woon je in Nederland), en het bleek dat de mensen op Curaçao het inderdaad aanvankelijk moeilijk konden geloven dat deze grote R&B en Hip-Hop toppers op 26 november naar het eiland komen voor een live concert.

summerfall-2016-concert-curacao-tickets

Summerfall Concert 2016 & Black Friday

Curaçao’s meest ambitieuze eventbureau Color Events zet met Summerfall 2016 eigenlijk de meest epische live performance lineup ooit neer in het Caribisch gebied. Het event zal Curaçao nog meer op de kaart zetten als droombestemming en het is voor ons in Nederland dan ook een extra reden om de komende vakantiebestemming – volgende maand welteverstaan – op het Caraïbisch gebied af te stemmen en snel tickets te bemachtigen voor deze happening.

Aangedreven door Heineken en in samenwerking met andere sponsors, nodigt dit concert sowieso bezoekers uit van over de hele wereld om het tropische paradijs Curaçao te ontdekken, onder het genot van dit megaconcert met ’s werelds beste hip hop en R&B sterren.

By they way, op 25 november trapt Colorful af met een heerlijk voorgerecht! Black Friday vindt een dag voor Summerfall plaats en heeft live optredens van de momenteel enorm populaire Migos en good ol’ Bone Thugs ’n Harmony! Een extra reden voor een weekje Curaçao.

black-friday-migos-2016-curacao-tickets

Colorful Events Q&A

Wij spraken met de ‘rising star’ in de wereld van muzikale evenementen, Colorful Events, voor alle ins-and-outs over Summerfall 2016.

Met het Summerfall festival doet Color Events iets dat nog nooit vertoond is op Curacao, diverse grote namen uit de urban scene in één concert. Hoe moeilijk was het om dit te realiseren en waarom hebben andere event bureaus hier dit nooit gedaan?

“Veel van de grote events op Curaçao focussen zich toch meer op Latin, Jazz en House (DJ’s). Omdat urban music ontzettend populair is op het eiland, besloten wij het eerste echt grote event te organiseren met R&B, Hip-Hop en Soul. Dat andere bureaus zich er niet aan waagden, heeft ook te maken met het feit dat het heel moeilijk is om zulke sterren uit Amerika naar Curaçao te krijgen.

Colorful events bestaat onder meer uit drie broers die ervaring hebben met het organiseren van evenementen & sportactiviteiten, en een grote affiniteit hebben met urban style music. Aangezien één van de drie broers Kenley Jansen is, honkbalspeler van de LA Dodgers, hadden wij mooie contacten om dergelijke grote artiesten te strikken.

Kenley met zijn connecties in Los Angeles en broers Verney & Ardley met de contacten op Curaçao, bieden de perfecte mogelijkheid voor Colorful Events om met Summerfall naam te maken in het Caraïbisch gebied en verder.”

Curaçao is een prachtig eiland, maar relatief klein. Was men op het eiland niet sceptisch en vol ongeloof dat zoiets groots naar hen zou komen?

“Nou, om eerlijk te zijn wel.. In eerste instantie waren er zeker mensen die hun ongeloof uitten, want het is natuurlijk zo dat 8 grote artiesten, tegelijk, live komen performen. En dan is er ook nog eens een pre-party met Migos en Bone-Thugs-‘n-Harmony. Langzamerhand is het met veel promotie gelukt om iedereen te overtuigen en kijkt het hele eiland uit naar Summerfall.”

summerfall-2016-concert-curacao-rick-ross

Rick Ross, Lil Wayne, French Montana, ga maar door. Geen half werk! Hoe zijn jullie gekomen tot deze line-up?

“Het begon in principe met bedoeling om 2 a 3 namen te doen, zoals vorig jaar (met o.a. bobby Valentino, red), maar hoe meer we brainstormden over de mogelijkheden, hoe meerdere namen tevoorschijn kwamen. Dit kwam mede door het feit dat veel van deze artiesten gezamenlijk zijn te horen in de muzieknummers, maar ook door onze eigen interesse om deze artiesten samen te zien performen op Summerfall 2016.

Met Black Friday hebben we bovendien ‘legends’ Bone-Thugs-‘n-Harmony en de populaire Migos. We wilden hen graag ook in actie zien en besloten zo een aparte dag te organiseren om mensen een voorproefje te geven van het grote evenement.”

Wat kunnen we in de toekomst van Color Events verwachten?

“Color Events wil kleur en uniciteit brengen in het muziek leven van de liefhebber. Wij staan bovendien voor promotie van het eiland Curaçao en willen dit doen door unieke ervaringen op het gebied van muziek te creëren voor ons eiland.

Ons doel is om de Curaçaose belevenis van urban muzic groter te maken en het eiland zelf ook positief te promoten in het hele wereld.”

Welke grote namen hopen jullie nog meer ooit op jullie podium te hebben, misschien wel volgend jaar bij Summerfall 2017?

“Dat kunnen we helaas nog niet verklappen, maar er kan verwacht worden dat we van alles gaan ‘coveren’. Van oude tot nieuwe muziek! Natuurlijk moeten de agenda’s van de artiesten het ook toelaten.”

Summerfall vind outdoor plaats in het Hato Stadion. Waarom daar?

“Allereerst omdat Hato Stadion centraal ligt en daarbij ook omdat het ideaal is voor grote evenementen. Daarbij focussen we ons op nieuwe ideeën die het nog groter, spannender en aantrekkelijker maken voor onze (potentiële) bezoekers.”

 Veel van de VIP-opties lijken al uitverkocht. Welke mogelijkheden hebben mensen nog als ze VIP willen boeken?

“Op dit moment zijn de VIP mogelijkheden minimaal.. We hebben nog een paar onbevestigde kaarten, maar die zijn weg na betaling. We willen het publiek er echter zeker wel op wijzen dat ‘Premium’ bezoekers ook een geweldige plek zullen hebben, waarbij je helemaal voorin kunt staan als je op tijd bent.”

Zijn er al celebrities die speciaal voor Summerfall 2016 overvliegen vanuit het buitenland – bijvoorbeeld Nederland?

“Dit is zeker mogelijk! Maar we respecteren de privacy van de artiesten en sporters en kunnen deze informatie helaas niet bekend maken.”

Wat hopen jullie neer te zetten met Summerfall 2016 met oog op de toekomst en Summerfall 2017?

“Op dit moment weten we dat er veel mensen geïnteresseerd zijn in wat we doen, mede dankzij Summerfall 2016 uiteraard.

Op Facebook hebben we bijvoorbeeld al 152k likes wereldwijd, dus wij hopen dat dit het weekend in november bijdraagt aan een ongelooflijk positief imago voor Colorful Events en iedereen persoonlijk een heerlijke ervaring biedt. We willen de toon zetten voor onze toekomstige shows en dat het vanzelfsprekend wordt voor muziekliefhebbers om naar onze events te komen.

Zoals we onderling in ons team zeggen: “Het wordt een crazy, gezellig en onvergetelijk weekend.” ”

Bekijk de eventpagina voor meer info en boek snel je vliegticket naar ‘Cura’!: Facebook.com/SummerFall2016Curacao

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram