Mercedes-AMG onthult nieuwe GT Roadsters

Mercedes-AMG onthult nieuwe GT Roadsters

AMG haalt het dak van zijn krachtige GT bolide en openbaart zo een gloednieuwe, met de toepasselijke naam – GT Roadster. En de kleine tweezitter verliest niet alleen zijn top, maar komt tevens in C-variant.

Hoewel beide rear-wheel-drive auto’s beschikken over AMG’s 7-traps Speedshift dual-clutch transmissie met dubbele turbo, direct ingespoten 4,0-liter V8-motoren, is de C in staat om 557 pk en 680 Nm koppel eruit te persen (in vergelijking tot 476 pk en 630 Nm ), met enkele van de technische verfijningen van de AMG GT R – zoals actieve achteras besturing, een elektronisch gestuurde achteras sperdifferentieel en AMG Ride control sportonderstel.

Deze AMG GT R kenmerken breiden zich uit tot de buitenkant van beide versies, waar de Roadster met “bredere achtervleugels ruimte creëren voor een grotere spoorbreedte en grotere wielen aan de achteras, waardoor nog hogere snelheden in bochten kan worden behaald en de beste tractie een feit is.”

Een prestatie-uitlaatsysteem is ook in de mix aanwezig, terwijl aluminium legeringen in het chassis en de carrosserie, en magnesium voor het voordek, de behendigheid en gewichtsverdeling verbeteren.

Het interieur is ook niet ‘slow’ trouwens. Binnen elk voertuig zien hoge ‘beltlines’, ‘concave’ deurpanelen, een dynamisch oplopend middenconsole en lage zitpositie voor de bestuurder, perfect geïntegreerd in de prachtige cockpit.

Uiteraard zullen kopers de mogelijkheid krijgen om AMG Performance zetels in de deal te brengen. Het toegevoegde AIRSCARF nek-niveau verwarmingssysteem betekent ook dat open-dak rijden plezierig is gedurende kelderende temperaturen, terwijl climate control voor de zetel zelf kan worden aangepast op drie verschillende niveaus om af te koelen op een warme zomerdag.

Hoewel de prijzen en beschikbaarheid nog moeten worden onthuld, verwacht niet dat de GT Roadsters goedkoop worden: de oorspronkelijke GT begon bij $ 120,000 toen hij terug in 2014 werd gelanceerd.

Mercedes-AMG GT Roadster (R 190); 2016

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram