Voormalig Ferrari designer onthult zijn eigen ‘Rosso Corsa’ met de Kode57 supercar

Voormalig Ferrari designer onthult zijn eigen ‘Rosso Corsa’ met de Kode57 supercar

De kode57 supercar ziet er vertrouwd uit en dat is geen toeval: de maker van de auto is de gerenommeerde industrieel ontwerper Ken Okuyama, betrokkene bij de Italiaanse auto-ontwerp onderneming Pininfarina en verantwoordelijk voor projecten zoals de Ferrari Enzo.

Ken Okuyama Design, geleid door de voormalig Ferrari-ontwerper, blijft met de Kode57 in het segment van Italiaans design. Niet alleen is de kode57 uitgedost in de roemruchte rosso corsa kleur, maar de sportbolide heeft tevens de klassieke proporties van een ‘long-nose-short-deck’ design.

ferrari-ken-okuyama-kode57-1

Onthuld op de Quail Motorsports Gathering in Monterey, heeft de slanke, topless tweezitter “een van ’s werelds meest krachtige V12-motoren” onder de motorkap, direct achter de vooras in een front-configuratie mid-schip gemonteerd.

Alhoewel de totale lijst van specs niet is bekendgemaakt, zal het voertuig niet teleurstellen, vooral gezien haar laag uitgesneden voorruit, bestuurder-oriënteerde cockpit, leer- en ultra-suède bedekte interieur, stevige aluminium chassis, koolstofvezel constructie, Pirelli P-Zero banden en Novitec Rosso tuning.

ferrari-ken-okuyama-kode57-7

Check de video van de Kode57 bovenaan en stay tuned om te zien of de prachtige creatie van Okuyama ooit bij de dealer zal verschijnen.

ferrari-ken-okuyama-kode57-2

ferrari-ken-okuyama-kode57-3

ferrari-ken-okuyama-kode57-4

ferrari-ken-okuyama-kode57-5

ferrari-ken-okuyama-kode57-6

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram