Frankrijk gaat een 10-verdiepingen tellend Wijn Themapark openenen

Frankrijk gaat een 10-verdiepingen tellend Wijn Themapark openenen

Ontevreden met de onbezonnen, onbedorven wereld van de achtbanen en suikerspin bij American-style themaparken, gaat Frankrijk zijn eigen 10-verdiepingen tellende themapark openen, volledig gewijd aan wijn..

Mickey inruilend voor Merlot, gaat La Cité du Vin – Stad van de Wijn – beschikken over 20 themagebieden en tentoonstellingen, een 250-plaatsen tellend auditorium voor screenings en klassen, deskundig geleide proeverijen en een boottocht die laat zien hoe het was om als koopman de hele wereld over te zeilen voor de verkoop van wijn.

wijn-themapark-bordeaux-2

Afgezien van de duidelijke aantrekkingskracht van het drinken van fantastische ‘vino’ en dronken worden met vrienden, geven vertegenwoordigers van het themapark aan dat het ook haar missie is het culturele, universele en levende erfgoed van wijn te bevorderen en te delen met een zo groot mogelijk publiek.

Het gebouw zelf is ook visueel verbluffend. Het werd gemaakt door de architecten Anouk Legendre en Nicolas Desmazières, en is ontworpen om een “als een ruimte gevormd door symbolen van de identiteit: knoestige wijnstok, wijn zwenkend in een glas, enzovoort …”, aldus de website van het park. “Elk detail van de architectuur raakt de ziel van wijn en de vloeibare natuur.”

wijn-themapark-bordeaux-1

La Cité du Vin wordt vandaag (1 juni) geopend in de Bordeaux wijnstreek met toegangskaarten geprijsd op $ 22. Bekijk de promovideo bovenaan.

wijn-themapark-bordeaux-3

wijn-themapark-bordeaux-4

wijn-themapark-bordeaux-5

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram