Vijf essentiële kledingstukken voor de man

Vijf essentiële kledingstukken voor de man

BARCELONA_WIT_10296

Goed en gestyled gekleed door het leven gaan hoeft helemaal niet veel geld te kosten. Het gaat er vooral om dat kledingstukken de juiste pasvorm hebben en dat ze goed met elkaar zijn te combineren. Welke kledingstukken mogen niet ontbreken in je kledingkast?

  1. Wit Overhemd

Een slim fit wit overhemd is met afstand het belangrijkste kledingstuk dat je als man in je kledingkast moet hebben. Voor vrijwel alle gelegenheden is een overhemd te dragen. Op feestjes, op het werk, casual en in je vrije tijd. Daarnaast is een wit overhemd goed te combineren met andere kledingstukken zoals een pullover of een blazer.

BANGKOK_ZWART_10075

 

  1. Basic shirts   

Het spreekt wellicht voor zich, maar het hebben van kwalitatieve basis T-shirts is een absolute must. Van V-hals T-shirts die onder truien en overhemden gedragen kunnen worden tot T-shirts met een ronde hals.

 

 

  1. Blazer of colbert

Voor specialere gelegenheden zoals een bruiloft, presentatie op je werk/school of een etentje is een blazer of colbert ideaal. Een colbert staat niet alleen leuk op een overhemd, maar kan ook prima gecombineerd worden met een T-shirt of een polo.

MADRID_DRESS BLUE_10803

 

  1. Poloshirt

Een poloshirt kan net als een overhemd in vrijwel iedere gelegenheid gedragen worden. Een ontspannen dag op het werk of juist op het werk. Naast het afzonderlijk dragen van een polo kun je er ook voor kiezen om deze onder een blazer of pullover te dragen.

 

  1. Donkere spijkerbroek zonder wassing

Een donkere spijkerbroek zonder of met een zeer subtiele wassing is een absolute pre voor vrijwel iedere man. Voor zakelijke gelegenheden tot casual gebruik is een donkere spijkerbroek geschikt. We raden je aan om te kiezen voor een wat getailleerde pasvorm als je postuur dit toelaat. De mogelijkheden om te combineren worden hierdoor gemakkelijker.

 

Speciale boodschap voor de lange man

Voor veel lange mannen is het vinden van kleding dat perfect bij hun postuur en lengte past enorm lastig. De zoektocht naar een geschikt T-shirt, broek, trui of blazer is vrij ingewikkeld. We hebben een aantal tips voor mannen die zich in dit profiel herkennen.

RLB_8443Voor T-shirts en truien is het raadzaam om naar kledingmerken te kijken die een afwijkend matensysteem hanteren. In Nederland zijn er een aantal bedrijven waaronder Girav die speciaal voor lange mannen T-shirts en truien ontwikkelen. Ze hanteren een aangepast matensysteem dat rekening houdt met de lengtemaat van de man in plaats van alleen te kijken naar de breedtemaat.

Bij de aanschaf van een blazer of broek kan het raadzaam zijn om een kleermaker te bezoeken. Dit klinkt als een dure tip, maar het innemen van een broek is vaak goedkoper dan je denkt.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram